adam size nasıl bir makine alayım diye sormamışki kendi makinamı kendim toplucam ama donanım bilmiyorum bunları bana anlatacak bir döküman , kaynak biliyormusunuz diye sormuş direk pc toplamışsınız .

mbssahin kardeşim öncelikle bir çok arkadaşın dediği gibi iş içinmi oyun içinmi buna karar vericeksin bunun nedenide donanım özelliklerini ona göre almandır.

Onun harici oyun içinse ekran kartı ve işlemci , program içinse ram çok çok önemli bir etkendir.

Donanımın detayını öğrenmek yerine hangi ekran kartı hangı anakartta çalısır tam performans nasıl alınır bu konu başlıklarını aratıp araştır mesela sistemin 1600 mhz rami desteklemiyorsa o özellikde ram alırsan sıkıntı çıkarır.

Sistemi topladın bu sefer power düşük gelme riski ortaya çıkar .

Bu konu başlıklarını arattığın zaman zaten kendi pcni kendin toplamış hale geliceksin bunları araştırmadan öncede akıllı pc toplama sihirbaz programları var internette onları kullan parçaların özelliklerine bak parçayı internette aratıp yapılan yorumlara bak en faydalı araştırma ve alım böyle olur.

Ben mesela donanım konusunda senin gibi sıfırken kaç 1500 tl ler harcadım çürük bir kasaya ve masaüstünde hala oyun oynuyamıyorum allahtan laptop var.

Araştırmadan birşey almaman çok güzel :) başkalarına örnek bir davranış kolay gelsin umarım istediğini bulursun :)