Windows 8, tamamen yeniden tasarlanmış bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Tanıdığınız özelliklerle her şeyi daha iyi kılan Windows 8, bazı kullanıcılar tarafından çok beğenilirken, bazıları için ise sınıfta kalıyor.

Kimileri Windows 8’i “Yeni Vista Faciası” olarak nitelendirse de, aslında bu işletim sistemi ile gelen birçok yenilik mevcut. Yeni görev yöneticileri ve yeniden düzenlenen dosya yöneticileri ile tanıdığınız dosyalar ve simgelerle birlikte her şey daha iyi. Tek bir tık ile masaüstüne ulaşma özelliğine sahip olan Windows 8, dizaynı ve görsel yenilikleri ile göz kamaştırıyor. Yenilenmiş görünümü ve yeni başlat ekranı ile birçok değişikliği de beraberinde getiren Windows 8, modern kullanıcı arayüzünün arkasına saklanmış birçok özelliği hayatınıza dahil ediyor.

Windows 8
İşte Windows 8’in beraberinde getirdiği yenilikler; başlangıç ekranı fare ve klavye desteği, canlı butonlar, zengin dokunmatik destek, 10 parmak dokunmatik desteği, yeni uygulama modelleri, yüksek kontrast modu değişiklikleri, hibrid kapatma, 32 ve 64-bit desteği ile İnternet Explorer 10, çok daha hızlı açılış, zengin menüler, html 5 desteği, dahili Windows 7 yedekleme, yeni Windows güncelleme, neredeyse sonsuz sayıda donanım için destek, uzaktan onaylama hizmeti, teknik başlat menüsü, dönüştürülebilir cihazlar için destek, A.C.T 6.0, Windows Intune desteği, dosya geçmiş, VM 3D grafik desteği, güvenli aygıt erişimi ve güvenli uygulama yetenekleri, cihaz şifreleme, düz masaüstü tasarımı ve geliştirmeler, Windows mağazası gibi özellikler bu yeniliklerden yalnızca bazıları.

Kaynak: Webnoloji.org