Siteniz hangi paylaşımlı sunucuda barınırsa barınsın kendinize özel belli güvenlik kriterleri oluşturmadan wordpress gibi basit alt yapılı sitenizi yürütmeye çalışıyorsanız işiniz hepten yaş. Hack olaylarının sadece bir kısmı sunucunun rootlanması ardından mass toplu biçimde hack yöntemlerine dayanıyor. Geriye kalan birçok kriter eklenti/yazılım açıkları ve sunucunun paylaşımlı hosting sunucusu olması sebeplidir. Bahsettiğim ve internette daha fazlasının bulunabileceği yöntemler ile riskleri azaltabilirsiniz. Zaten bu tarz hack işlemlerini genelde lamerler koşturuyor ve isimtescil gibi optimize edilmemiş firmaların sunucularında aktif olabiliyorlar.
En güvenli yapı sitenize ait özel sunucu fakat herkesin bütçesi buna uymuyor malesef, paylaşımlı hostinglerde barınırken bazı şeylere dikkat etmek gerekir ve paylaştıklarım bu konuda önemsiz ve işe yaramaz bilgiler değiller.
"644 chmod vererek symlink engelleyeceğini sanan adamlar" olarak kullandığınız söz ile beni işaret etmediğinizi umuyorum. Saygılarımla.
En güvenli yapı sitenize ait özel sunucu fakat herkesin bütçesi buna uymuyor malesef, paylaşımlı hostinglerde barınırken bazı şeylere dikkat etmek gerekir ve paylaştıklarım bu konuda önemsiz ve işe yaramaz bilgiler değiller.
"644 chmod vererek symlink engelleyeceğini sanan adamlar" olarak kullandığınız söz ile beni işaret etmediğinizi umuyorum. Saygılarımla.
Adam amacına ulaşmış, lamer ve ya değil farketmez. Attığınız kendinden emin postlardan güvenlikten anladığınız anlaşılıyor. O lamer kendi alanında bir başarıya ulaşmış, siz alanınız olmasına rağmen 644 chmod verilmesini tavsiye ediyorsunuz. Zaten dosyasının default izni 644, burdan da anlıyoruz ki ezbercisiniz, pratiğiniz yok. Amacım seni rencide etmek değil yanlış anlama, ancak sektörde bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlara ne yazık ki tahammülüm yok, sevgiler.