MuhammedAli adlı üyeden alıntı

Haklısın gerçekten haklısın.

2001'de babamın batışını da şuan ki hükümet sağladı. Ekonomi çok iyiydi ya o zaman şu zamana göre ondan battık zaten. Benim başörtülü ablamın okuluna özgürce girmesi engel olmasına da şuan ki hükümet sağladı. Kuran-ı yasaklayan, Ezanı yasaklayan kısacası İslam'ı, Müslümanlığı yasaklayan da şuan ki hükümetti. (Canlı şahidi olarak dedem var) Alimleri asan, şapka takmadığı için memleketim rizeyi bombalayan da bu hükümetti. Kendi uçağını, silahını, tankını, topunu, gemisini vs. yapan bu hükümet değil. Marmarayı, metroları, 3. köprüyü, 3. havalimanını, okulları, hastahaneleri, yolları yapan da bu hükümet değil ama. Çünkü çalıyor, çalmaktan vakti mi olacak haklısın gerçekten. Sürüyle şey var da gece gece yazamam onları.
Benim babam bir sene evde işsiz yattı. Hiç bir gelirimiz yoktu. Ev kira değildi. Dedemden allah razı olsun. Ufak tefek ev ihtiyaçlarını karşıladı o zaman boyunca. Baktıki böyle olmuyor 500 TL ile işe başladı, Allaha şükür şuan bir sıkıntımız yok. Ufak tefek sıkıntılar oluyor oda bu son olaylar yüzünden. Nerden nereye düşün gerisini.

Banka borcuna gelince benim babamda banka borcu var. Gelirine göre kullanıyor ama. 1000 tl gelirin var ken, 5000 tl harcama yaparsan sorun sende hükümette değil.

Çalıyor diyorsun ya hani. Tek çalan hükümet bu ya zaten. Bundan önce yoktu, bundan sonra da olmayacak zaten. Şuan ki hükümet gitti mi her şey düzelecek. Tabi yersen. Bari çalıyor da karşılığını veriyor ! Benim paramı çalıyorsa helal olsun !

Siz oy verince seçmen, biz oy verince koyun.
Siz övünce tarafsız, biz övünce yandaş.
Siz konuşunca siyaset, biz konuşunca boş.
Affedersiniz de siz kimsiniz ?

PKK güçlü diyorsun ya acaba aldığı desteklerden dolayı olabilir mi ? Baktı ki bu ülke güçleniyor bunun başına bir bela sarmamız lazım. Bu ne olabilir ? PKK. Ver desteği, ver parayı saldırt türkiyeye. Söylesene Türk-Kürt kardeşliğinden mi rahatsızsın ? Kürtlerin insan gibi bir hayat sürmesinden mi rahatsız oluyorsun ?
Suriye'ye gelince türkiye burada hataya düşmüştür ve oyuna gelmiştir. Devlet çıkarları gereği herşeyi yapar. Devlette din-dil-ırk olmaz. Ayrıca MİT başbakandan başka kimse hesap vermez. Bunu da öğrenin. Karıştırma devlet ile hükümet farklı bu arada.

Yaşımın küçük olması bilmeyeceğim, cahil olacağım anlamına gelmez. Sağ-Sol hiç farketmez, çok kişiyle konuştum geçmişi. Araştırdım, öğrendim. Örneğin Diyarbakır Cezaevinde gardiyanlık yapmış biriyle de konuştum hatta. Orada yaşananları da dinledim birinci ağızdan. Sırf kürt olduğu için işkenceler yapılan gençleri öğrendim.

Kısacası bana anlatma bu hikayeleri.
Bundan sonra da yazmam.

Ek Olarak: Anlatım bozukluğu, devrik cümle, karışıklık vb. şeyler olabilir. Yazma da iyi değilim.

Aslan Hemşerim eline sağlık!