Php açık kaynak e-ticaret sitesi denildiğinde akla ilk gelen script opencart. yabancıların kodladığı bu sistem php e-ticaret siteleri içerisinde en iyisi de olsa Türk Ticaret sistemini tam olarak desteklememektedir. Örneğin para birimlerini aynı anda göstermenizin imkanı yok.

Asp ciler bir araya gelip Proticaret gibi Türk Ticaret sistemine uygun bir yazılım geliştirdiler. Neden biz Php iler bir araya gelip Türk Tipi e-ticaret yazılımı geliştirmiyoruz. Bir e-ticaret sitesi yaklaşık 3000 dosyadan oluşuyor, bunun yaklaşık 1000 tanesi editör, tema dosyaları vs. dersek geriye kalan 2000 dosyayı koskaca forumda 5'er 10'ar sayfa kodlayacak coderlar çıkmayacak mı?

Firma olarak mali konularda ve yazılımcı arkadaşlarımızla birlikte destek oluruz.

Proje katılmak isteyen arkadaşlar buradan yazabilir, Ankara'da ikamet eden arkadaşlarla yüz yüze de görüşebiliriz. Süreç hakkında hep birlikte bir yol haritası belirleyip vira Bismillah deriz.

Firma olarak siz niye kodlamıyorsunuz diyenler olabilir, sıfırdan yazacak kadar vaktimiz yok ve piyasada 100-200 liraya open cart kuruluyorken sıfırdan yazmanın bir anlamı yok. Open Cartı editleyip satmakta etik değil diye düşünüyorum.

Yazılım ortaya çıktıktan sonra tamamen ücretsiz mi olur, modüller, bileşenler para ile mi satılır ona ekip karar verir.

Birlikten Kuvvet Doğar.