***** kullanan bütün herkesin karşılaştığı meşhur bir sayfa vardır. Bir siteye girersiniz karşınıza başka bir sayfa çıkar. Alt kısımda iki tane büyük Evet ve Hayır butonları vardır. Bu sayfa *****'in bir servii olan gezinti.com sitesine ait onay sayfasıdır. Açıklamalarda yazılana göre amacı gezdiğiniz sayfaları izleyerek ilgi alanlarınıza göre ürün ve avantaj teklifleri yapmak olarak belirtilmiş. Gezinti servisine onay verdiğiniz anda ***** bilgisayarınızı bir nevi ele geçirmiş oluyor. O dakikadan sonra bilgisayarınız üzerinde ne yaparsanız yapın *****'in haberi oluyor. Geziğiniz siteler, sayfalar, sayfalarda gezinme süreleriniz, kullandığınız programlar v.s. v.s. Aslında ***** ve diğer ISS ler bunları zaten yapabiliyor ama ***** işi daha kolay yoldan çözmek ve bazı antivirüs ve degüvenlik duvarı engellerini daha kolay aşabilmek için böyle bir yola başvuruyor.

Siz siz olun Gezinti servisine asla onay vermeyin. Eğer verdiyseniz de veya onaylayıp onaylamadığınızı hatırlamıyorsanız şu sayfayı ziyaret edebilir ve durumunuzu görebilirsiniz: http://www.gezinti.com/hesabim



Sayfayı açtığınızda kırmızı kare içerisinde gösterdiğim ayarlar Açık konumdaysa derhal kapatın, modeminize reset atın ve de tüm tarayıcı önbelleklerinizi çerezler de dahil olmak üzere temizleyin.