Olay sadece telefon numarası değil. Nasıl ki sadece Google'da arama yaparak bile senin ilgi alanların vb göre senin önüne sonuçlar sunuyor. Bunlar bilgisayarını kesinlikle ele geçiremezler. Yaptıkları şey Cookie leri çekmektir. Bunu da neredeyse her site yapıyor.
Benim bahsettiğim şey şu; daha ciddi arşivleme ve istatistik oluşturma sistemlerine maruz kalırken *****'in yaptığı Cookie çekme işi çok önemsiz kalıyor. Belirli gruplara ait istatistiki verilerin arşivlenip firmalara satıldığından bahsediyorlar. Doğrumu bilemem ama yapılabilir birşey sonuçta. Ben diyorum ki ***** bir yana Sosyal Ağ Siteleri çok çok daha ciddi veriler çekiyorlar ve bunlara dikkat etmemiz gerekiyor.
Örnek: 2 kişi varsayalım. Facebook hesapları var. Ahmet ve Mehmet. İkisi de 15 yaşında. İkisi de Müslüm Gürses sayfasını beğenmiş. Angry Birds oynuyor. Biri Vodafone biri Turkcell hat kullanıyor. Veya numara vermemişlerse biri Hotmail biri Gmail kullanıyor. Al sana istatistik:
Gmail kullanan 15 yaşındaki erkeklerin % 50 'si aynı zamanda Vodafone hat kullanmaktadır ve Müslüm Gürses dinlemektedir .
Demek istediğim budur. Buna yaşadığı şehir, ilgi alanları, ne yemek yediği vb... binlerce arıntı eklenebilir.
Daha acil olarak dikkat etmemiz gereken olaylar bence Sosyal Ağlarda yaptığımız hareketlere dikkat etmektir. ( Eğer bilgilerim yedekleniyor gibi bi kaygın varsa tabii. )