Mehmet ARIK adlı üyeden alıntı

Şimdi bu anlattığın o kadar saçma ki. Bugüne kadar Google, Bing, Yandex, internet tarayıcılarınız bu işlemleri yapıyordu ve halen de yapmaya devam ediyor. Google A2dan Z'ye senin herşeyini biliyor. Hele Gmail hesabın varsa Telefon numarandan cinsiyetine yaşadığın yerden hobilerine kadar herşeyini arşivliyor. Bunlar sorun olmuyor da ***** bunu yapınca mı sorun oldu???
Sorarım size; hangi takımı tuttuğunuz, okuduğunuz kitaplar, sevdiğiniz sanatçılar, telefon numaranız, gittiğiniz yerler, yemek yediğiniz mekanlar, yaşınız, kardeşleriniz ablalarınız abileriniz babanız anneniz, cinsiyetiniz, eğitim durumunuz gibi bilgileri tüm ayrıntılarıyla FACEBOOK 'a vermiyormusunuz????????
Bütün bunlar dururken ***** mi zorunuza gitti. Bütün yabancı firmalar giydiğin dona kadar herşeyini bilirken, ***** bunu açık bir şekilde isteyince sorun mu teşkil etti????
Burada apaçık siyaset yapmaya çalışıyorsun.



Google, Facebook vs. bunlar dünyaca ünlü dev firmalardır ve sicilleri temizdir. Google kaç yıldır internet piyasasında ama hiç duydunmu kişisel verileri herhangi bir devlete veya kuruma verdiğini,sattığını? Evet bu işi ***** yapınca iş değişir. İlgi alanımız olan reklamları bize göstermek içinmiş vay bee.. Çocuk mu kandırıyor bunlar? Ayrıca ne açık bir şekilde isteyecek otomatik pop-up çıkarıp çarpıya bassan bile sisteme girmiş sayıyor. Kabul etmezsen ısrarla pop-up göstermeye devam ediyor. Koskoca firma resmen spam yapıyor.Sence ***** neden başka hiç bir hizmetinde bukadar ısrar etmedi ? Sistemin tamamen fişleme aracı olduğunu farketmeyenin aklından şüphe ederim. Herifler siteye doğru düzgün tasarım bile yapmaya uğraşmamış. Eğer işin içinde Türk devleti veya Türk hizmeti varsa ben o sisteme güvenmem arkadaş. Şuandan itibaren gezinti.com'dan servisi kapattım. C/windows/system32/etc/hosts'dan gezinti.com'u engelledim. Şimdi Hotspot shield'i de indiriyorum. Ayrıca dns değiştiriyorum. Az sonrada tüm tarayıcı çerezlerimi silip modeme reset atacağım. Bu nedir arkadaş muz cumhuriyetine döndük iyice.


BTK'NIN KARARI:

KARAR :Sektörel Denetim Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.
14/12/2012 tarihli ve 2012/DK-14/623 sayılı Kurul Kararı gereğince; kullanıcılardan Gezinti hizmeti aracılığıyla alınan onay ile kişisel verilerin işlenmesi hususuna ilişkin olarak TTNet AŞ hakkında yürütülen soruşturma kapsamında;

06/02/2004 tarihli ve 25365 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan *******ünikasyon Sektöründe Kişisel Bilgilerin İşlenmesi ve Gizliliğinin Korunması Hakkında Yönetmelik’in “*******ünikasyonun Gizliliği” başlıklı 8’inci maddesinde yer alan;

“Yasaların ve yargı kararlarının öngördüğü durumlar haricinde, haberleşmeye taraf olanların tamamının izni olmaksızın, *******ünikasyonun üçüncü şahıs tarafından dinlenmesi, kaydedilmesi, saklanması, kesilmesi veya gözetimi yasaktır...” hükmüne aykırı olarak, 2012 yılı içerisinde Gezinti hizmetine ilişkin olarak talep etmeyen kullanıcıların da Gezinti kapsamına alınmasına sebebiyet veren onay alma sürecinin uygulanması nedeniyle TTNet AŞ hakkında, *******ünikasyon Kurumu Tarafından İşletmecilere Uygulanacak İdari Para Cezaları İle Diğer Müeyyide ve Tedbirler Hakkında Yönetmeliğin 11’inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan;
“a) İşletmecinin, tüketici haklarına ilişkin kurum düzenlemeleri ve Yetki belgesinden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmemesi, tüketiciye yanlış veya yanıltıcı bilgi vermesi,”
hükmü ve aynı Yönetmeliğin 32’nci maddesi hükmü çerçevesinde, 2011 yılı net satışlarının (¨3.150.975.726,02) %0,05 (onbinde beş) i oranında idari para cezası uygulanması hususuna karar verilmiştir.