O zaman kısaca şöyle söylim. Analttıklarım Kendi tecrübelerimdir. bu yüzden sonuçlar farklı olabilir.

Seo dediğiniz şey Bana göre taktiktir. Her ne kadar insanların aklına Backlink vs gelsede bunun böyle oldugunu düşünmüyorum. Hiç backlink, sosyalmedya vs çalışması yapmadan 5k tekilim mevcut.

Sorunuzla ilgili ise;
Seo her an yapılmalıdır. Sitenize eklediğiniz bir kelimenin sitenize etkisini siz belirlersiniz. En önemli kavram Özgün yazmaktır bana göre. Ancak kendi yazdıgınız her yazıyı da özgün olarak nitelendirmem. insanlara faydalı bilgiler verdiğinizde sitenize ziyaretçi gelir ve sayfada uzun süre kalırsa ( Rakip sayfalara göre değişir bu. Bazen 10 sn iyi değer olabilir) google o sayfayı yararlı bulup üst sıraya çıkarıyor.

Tanıtım yazısı veya Backlink konusunda önemli olan doğal olmaktır. Bunun için bir zaman aralığı söz konusu olamaz. insanalrımız link alma işini abarttıgı için 3 ay sonra al falan deniliyor. Ben bunlara gülüp geçiyorum. Doğallığı korudugunuz sürece siteyi açtıgın gün link zararını görmezsin.

Çok basit örnek vereyim. Senin siten 20 günlük bir site dimi. Ben siteme senin linkini ekleyip bu site çok güzel. Sizin için de faydalı olabilecek yazılar var falan dersem bunun sana ne zararı olabilir ki ?

Konularınız artmadıgı sürece Link ile hit artışı olmaz. olsa da 3-5 kişi olur. (Anahtar kelime yoksa).
bana sorarsan sitene içerik gir. girdiğin her içeriğin ne kadar ziyaret edildiğine bak.
Mesela Samsung S4 ile neler yapabilirim diye bir konu açtın. Bu yazıya gunde 50 kişi giriyor ve bu yazın google de 3 sırada. Senin yapacagın iş tanıtım yazısı ile bu yazıya link almak olmalı. Aaldıgınız link ile bu yazınızı çok kolay daha üset sıraya taşıyabilirsin ve 3. sırada 15-50-100 her neyse hit getiren bir yazı ilk sıraya geldiğinde 10 katı ziyaret getirir.

Olaylara böyle bakmanı tavsiye ediyorum. Bana göre Seo Sitenin neye ihtiyacı oldugunu bilmektir. Ezbere Backlink almak değildir.