Beyler sizde yanlış bulduğum konu izlenmeyi fişlenme olarak algılamanız. Bu bilgilerin satıldığı ispat edilemez, devlette fişlendiğide ispat edilemez.
Mesela Google Analytics'e hiçkimse birşey demiyor da bunu sorun ediyorlar. Google Analytics;
Yaşınızı, servis sağlayıcınızı, cinsiyetinizi, kullandığınız telefon marka modelini, ekran çözünürlüğünüzü, işletim sisteminizi, adresinizi herşeyinizi kaydediyor.
Facebook da öyle. İzlediğin videolara, bğendiğin sayfalara göre sana reklamlar sunuyor. Facebook sayfanızdan reklam yayınladığınızda görmüyormusunuz? Birçok seçenek var. Ankara ilinde yaşayan, yok şu yaş gruplarında kişilere gösterebiliyorsunuz reklamlarınızı. Diğer gruplarda gösterilmiyor. Ayrıca bunlar gizliden gizliye yapılıyor ve azıcık düşünen sistemin nasıl çalıştığını anlayabilir.
Gizli yapılsa mı iyi, yoksa bunun yapılıp yapılmamasına sizin karar vermenizmi iyi?
Daha önce bu bilgilerin kaydedilmediğini nasıl biliyorsunuz?
Mesela internet tarayıcınız????????????????????????
Cookie olarak her ne yaptıysanız kaydediyor, sitelerdeki şifrelerinizi, kredi kartı bilgilerinizi kaydediyor. Bunların biyerlere gönderilmediğini nerden biliyorsunuz???
Dediklerinize bakacak olursak interneti hiç kullanmamak gerek.
*****'den daha büyük tehlike her zaman FACEBOOK dur. FACEBOOK'un sadece sizinle AYNI ŞEHİRDE YAŞAYAN veya AYNI OKULDA OKUYAN insanları bulup size arkadaş olarak önermesi bile sizin hakkınızda ne kadar bilgi depoladığının bir örneğidir. Başka söze gerek yok.