Adem Altan adlı üyeden alıntı

Domaini hiçe saymak doğru olmaz. Etkisinin sanıldığı kadar büyük olmadığını söylemek daha doğru olur bence. Resmi uzantıların değerini hepimiz biliyoruz.

Ek olarak şahsi kanaatim Türkiye'de yapılan bir aramada aynı özelliklere sahip, tüm verileri eşit 2 domainin (hostingi de yerel sunucuda farzedelim) .com ve .de uzantılarını karşılaştırırsak .com başarılı olacaktır.

Sebebine gelirsek Google aptal değil. .de uzantısının Almanya'ya özgü olduğunu bilecektir. Dolayısı ile .com gibi global bir uzantı ile .de gibi yerel bir uzantı arasında fark olması beklenebilir.

Öte yandan pek çok uzantının aslında yerel bölgeleri kapsadığını düşünecek olursak .com (alma imkanı varsa) tercih sebebi olmalıdır.

Not: Yazdıklarımın tamamı şahsi fikrimdir. Amacım fikrinizi çürütmek değil. :)

Hayır, tabii ki sizin ve herkesin görüşleri önemli forumun amacı bu zaten. Bahsettiğiniz gibi Google faktörünün detayına inersek çok farklı işler var. İstanbul'dan bir arama yapsak ve aynı aramayı Ankara'dan başka biri yapsa sıralama farklı şekilde olacaktır. Keza dil yapısı içinde. Kodlarken yapısını en yada tr yapmanız bile bu sonuçlara etki edecektir.

Benim demek istediğim sadece .com, .net gibi bir alan adı uzantısı dolu ise kullanıcılar projelerinden vazgeçiyorlar.

Vazgeçmemek lazım.