jeveux adlı üyeden alıntı

İnsanların başına gelen olaylar bizzat yaşadığı gördüğü tanık olduğu şeyler buna ezber falan diyerek saçmalamayın bence siz ezber konuşuyosunuz bir site googlede sıra kaybı yaşar ok anlarım ama bi gün 1 sayfada akşam aramada yok olup 2ci gün 2. sırada ögleni 1 sayfa akşamı 5. sayfada oluyosa bunu googlenin saçmalamasından başka birşeye bağlamam.

Ek: Sitemi web master araçlarında hiç bir uyarı almıyosa. herşey yolunda gözüküyosa. linklerde sorun yoksa, özgün içerikli bir siteyse bu durumda kopya içerikli, çöp steler en üstlerde yer alıyosa insanlarda haklı olarak bu saçmalığı googleye bağlar.!

Eğer bugün google web'i spamdan korumasaydı kimse interneti kullanmaz ve bu seviyelere gelmezdi. Google saçmalamaz algoritmalar sitenin nerede olması gerektiğine karar verir. Eğer sitende düşüş yaşıyorsan site içi ve site dışı çalışmalarını kontrol etmen gerekir. Ben bunu yaptım ve normalde 150 tekil ziyaretçi alan bir yazım ilk önce günde 3-5 tık almaya başladı sorunu tespit ettim ve müdahale ettim bugün o yazım an itibari ile 400 ziyaretçi almış gün sonunda ise 800 çivarı olur.

Eğer sorun varsa sorunu bulmalısın Google sana sorunun şu çöz hadi demez sana verdiği veriden sen çözersin.

Eğer bu yazıyı yazan kişi olarak bir seo uzmanı ve kaliteli sitelere rehberlik eden biri iseniz başımla beraber elinizi öperim. Ama kafanıza göre Google çıldırdı saçmalıyor dersen olmaz. Ne biliyon bir rakibin senin siteni düşürmek için spam siteye link vermediğini???????

Kafasına takılan soruları soran arkadaşlara yardımcı olabilirim. Bende acizane kendi sitemle uğraşan sıradan bir webmaster'im elimden geldiğince yardım ederim.