Bence olayin Türkiye versiyonu söyle:

Basbakan Tayyip Erdogan önce AB ile iliskileri dondurur, bir yasa cikartip Atatürk ilke ve devrimlerini Anayasa'dan cikartir ve Ortadogu Gezisine cikip bir Islam/Osmanli Birligi Kurma sinyallerini verir.
Bunun üzerine Canakkale, Edirne, Tekirdag, Istanbul, Izmir, Mugla, Aydin, Manisa, Antalya, Mersin, Adana ve Ankara halklari ayaklanir ve sokaklara cikar. Tayyip yine her zamanki gibi "ben yaptim olacak, polise emri ben verdim, tarih yazin" der ve göstericilere asiri, orantisiz güc uygular, yarali hatta ölümler olur, halkin öfkesi daha da artar,

Halkin tepkisi: AB'den cikmak degildir, ki zaten Atatürkcü insanlar "NE ABD NE AB, TAM BAGIMSIZ TÜRKIYE, MUSTAFA KEMALIN ASKERLERIYIZ" cizgisindedir. Bagimsiz, güclü bir Türkiye, Atatürk cizgisinde bir Avrasya, Türk Birligi'nden yana olan insanlardir.

Neyse; Ankara halki TBMM'ye yürümek ister ve Kizilay'i tamamen kapatir, cadirlar kurar vs. Cevre illerden de göstericiler gelmektedir. Ankara'da TBMM'ye yürüme karari alinir ve Izmir, Istanbul, Trakya, Akdeniz, Ege'den otobüsler kalkar Ankara'ya dogru yol alir.
vesaire..

Olay bundan ibarettir.