Saat:20.10, Recep İvedik 4 çıktı bugün, sinema bileti bakıyoruz arkadaşlarımızla internetten. Bu nedir arkadaş ya, gece bir buçuk ikiye kadar seanslar sürüyor ama doğru düzgün bir boş koltuk yok, nasıl hücum ettiyse insanlar :)
Farklı alışveriş merkezlerindeki sinema salonlarını incelediğimizde nihayet buluyoruz iki adet sevgili koltuğu. Hemen atlıyoruz ve yerimizi ayırıyoruz.
Nihayet Beyaz Perde Karşısında Yerimizi Alıyoruz
Saat:23.45, Recep İvedik 4 filmi için sinemada yerimizi aldık eşimle ve arkadaşlarımızla. O kadar methettiler ki gündüzcüler, heyecanla bekliyoruz diğer tüm serilerini izleyen birileri olarak. Malumunuzdur ki bugün girdi film vizyona. Hadi bakalım göreceğiz. Hepimize iyi seyirler..
Saat:00.50, film arası. Tüm serilerine nazaran daha eğlenceli imiş. Kaygılanmayın filmi anlatmam kesinlikle :) İlk yarı gayet eğlenceli geçti, her ne kadar Şahan'ın o meşhur küfürlü konuşmaları hakim olsa da filme, eleştirmen gözüyle bakmadığım için keyifli sahneler yaşattı diyebilirim. İkinci yarıya bakacağız ne çıkacak. Hadi bakalım..
Saat:02.10 ve final.. İkinci yarı, sanırım birinci yarı kadar eğlenceli değildi. Olağanüstü bir şey beklemiyorum tabi ki ama ikinci yarıda işleyişini bildiğin bir format karşında olunca, Recep İvedik serisinden bir enstantene de olsa insan, gülmenin yanında, sıkılma aşamalarını yavaş yavaş arşınlamaya başlıyor gibi. He, bu gitmeyin sıkılırsınız demek mi oluyor, kesinlikle hayır! Sinema salonunda önden üçüncü sırada olmamız nedeniyle arkada kopan kahkahaya şahit olmamak elde değil ama her şeye bir kahkaha patlamamak kaydıyla :)
Nihayetinde AVM'den çıkmaya hazırlanırken öndeki ve arkadaki topluluğun, Recep İvedik tiplemelerinden esintiler duymamak elde değil, herkeste bir taklitçilik ruhu, güzel şeyler tabi bunlar, abartmamak suretiyle.
Önerir miyim?
Gidin veya gitmeyin diyemem. "Küfür, hayatımızın bir parçası olmuş zaten arkadaş, ben ivedigi severim, gideceğim ben" diyenlerden iseniz buyurun, sinemalarda daha uzun bir süre gösterimde olacağa benziyor.
Yok "Ben eğlenmeye gidiyorum, küfür felan umrumda değil, gülmek istiyorum ben" diyorsanız, yine buyurun aha da kapı orda :)
Zira "Çocugumla ve ailemle gideceğim, biraz bize hitap etsin, yüzümü kızartmasın" diyorsanız da, hiç düşünmeyin, çıkın o mybilet ya da hangi sayfada iseniz, o sayfadan veya da o sinema gişesinin önündeki recep ivedik tabelasının önünden çekilin.
Bence;
Bana soracak olursanız, evet gülmek, eğlenmek istiyorduk arkadaşlarımızla, merak da ediyorduk, diğer serinin son dalgası olarak nasıl bir şey hazırlamıştı Şahan. Gitmek istedik, başta dediğim gibi, eğlenceli ve güldürücü sahnelerin yoğunluğu bana göre ilk yarıda toplanmıştı. Finalinden emin olduğum bir şeyle karşılaşınca, ilk yarı üzerine düşüncelerim yoğunlaştı doğal olarak.
He, ne olabilirdi, biraz daha farklı, "Hadi canım, helal olsun ya, beklemiyorduk bunu" dedirtebilecek bir şey diliyor olsam, çok mu şey istemiş olurdum. Önemli olan katılmaktı, eğlendik, aile dostlarımızla hoşça vakit geçirdik, sonlandı, bitti, daha da sündürmenin bir anlamı yok. Siz de gidebilir, izleyebilirsiniz. Teşekkür ederim sabırla okuduğunuz için.
Kaynak: http://www.cerezlerim.com/2014/02/recep-ivedik-4-etkisi.html
İyi Çalışmalar..