lostyazilim
tr.link

Şu internet yasasını takmayan var mı ?

11 Mesajlar 3.982 Okunma
lstbozum
tr.link

JackkerL JackkerL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 1868
  • Beğeniler 219 / 526
  • Ticaret 16, (%100)
Şu son çıkan internet yasasını takan var mı ? Yok adult siteler kaldırılacak, yok 4 saat olayı falan? Bana çok boş geliyor.

Aynı şeyler bu güne kadar da vardı, hangi biri uygulandı ? Yada hangi birini kapatacaklar ? Pek araştırmadım ama şöyle birşey duydum; bu adult sitelere girenlere de ceza yollayacaklarmış? Öyle birşeyi uygulayacaklarsa vergileri falan kaldırsınlar zaten devlet bu şekilde parayı kırar, dış borçlarını kapatır:o

Siz ne diyorsunuz? Ben bu yasanın uygulanacağı konusuna imkan vermiyorum, göz korkutmak ve devletin yayılmasını istemediği bazı şeyler engellemesi için..

Ayrıca internet apayrı bir dünya, hiçbir ülkenin kanunları geçmez. Benim için.

wmaraci
reklam

Ibolac Ibolac #php #mysql #wordpress Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 294
  • Beğeniler 46 / 49
  • Ticaret 25, (%96)
Ben tam anlamadım bu yasakları. Normal ziyaretçi bazında ne gibi yasaklar var, anlatabilirse biri çok sevinirim? Ayrıca webmasterlara ne gibi yasaklar geldi?

Tüm PHP İşleriniz Yapılır # BOT # SCRIPT # EDIT

Okeskin Okeskin SUPREMACY Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 880
  • Beğeniler 836 / 288
  • Ticaret 18, (%100)
Okuduğum kadarıyla bu yasa illegal sitelerin, dava sürecini hızlandırmak için yapılmış bir şey. Yani site sahibine söz verilmeden günler-haftalar artık ne kadar sürüyorsa bu süreyi 4 saate indirip kapatmak. Haaa (bende dahil) çoğu kişi bu (sözde) süre kısaltma maksadının altında başka şeyler olduğunu düşünüyor. Yoksa 10 gün daha açık kalacak bir site ne gibi zarar verici olabilir ki?

Adult sitelere girenlere yaptırım yapacaklarını sanmıyorum. Ceza uygulanırsa, toplanacak para dudak uçuklatır :) O kayıt olayı illegal işlere bulaşanlar içindir. Yani terör örgütüne destek, **************lık gibi normal olmayan işler içindir. Yine vardır bunun altına bir şeyler, bekleyip göreceğiz.

Yasanın içinde adult yasağı olursa, herkes hacker olur ülkede :)

iyi.

Merkur Merkur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 76 / 61
  • Ticaret 0, (%0)
artık yazmaktan ve anlatmaktan dilimde tüy bitti... :)

bu bir sansürdür arkadaşlar. adult siteler zaten engelli durumda. DNS adresi değiştirmeden çoğu adult sitelere zaten bağlanamıyorsunuz.

burdaki esas amaç kişinin girdiği sitelerden, attığı mesajlara kadar kayıt altına alınmasıdır. ve en önemlisi kapatmak istedikleri bir siteyi 4 saatte erişime kapatabilecekler. buda iktidarın hiçbir şekilde eleştiri ve karşıt görüşü kabul edememesinden kaynaklıdır. tıpkı tv ve gazetelerde uyguladıkları sansürler gibi.

yeri geldiğinde demokrasi diye zırıl zırıl ağlayanlar şimdi Türkiyeyi kafese çeviriyorlar. daha öncede dediğim gibi yeni gelen nesil artık böyle şeylere prim vermeyecektir.
0Derece

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

HellBoy05 HellBoy05 Patron Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci / Ekonomist
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 412
  • Beğeniler 14 / 45
  • Ticaret 5, (%100)
Bu zamana kadar takmadim hala takmiyorum.
Ayrica sansur, engelleme zaten vardi yok degildi fakat tekrardn siyasi amaç gutmek icin gun yuzune çıkardılar

AtaTekin AtaTekin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 301 / 269
  • Ticaret 7, (%100)
Bu yasanın en büyük amacı insanların internette yaptıkları tüm işleri kayıt altına almak ve fişlemek. Bu yasanın başka bir açıklaması olamaz.

CETINKAYAM CETINKAYAM Akupunktu Freze :D Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek swp
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 116 / 60
  • Ticaret 0, (%0)
düzeltme...
RuZzGaR Harunokumus

kişi bu mesajı beğendi.

SuhaMete SuhaMete SEO Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

CETINKAYA adlı üyeden alıntı

Sansürün çok abartıldığını düşünüyorum.Mahremiyetlerinin bozulacağını düşünen rahatsız olan arkadaşlar bana kahkaha attırıyor Allah iyiliğinizi versin emi :D Neden mi;

-Facebook,twitter,gmail.hotmail bir çok servisi kullanıyorsunuz bu adamların nsa ve cia gibi servislere bilgi akıtıldığı kaç kere manşetlere çıktı.Özellikle gmail in yani google ın kişisel e postaları ve verileri filtreden geçirdiği istediği gibi işleme yetkisinin kullanıcı sözleşmesinde olduğunu ve bu kullanıcı taraflı olmayan tamamiyle çıkarlarına hizmet eden sözleşmeyi kullanıcılara sunduğu için bir çok kullanıcıdan tepki aldığını bilmiyoruz demeyin :D

-Ayrıca ingilterenin ortadoğudaki internet trafiğini rahatla izleyebilmek için geliştirdiği sistemleri yada iyi sarsıntıya sebep olan; Ülkesi üzerinden geçen internet trafiğini 30 gün boyunca depolayabilecek ve filtreden geçirebilecek alt yapının hayata geçirildiği iddialarının çıktığını duymadık demeyin :D

-Nsa telefonları zaten dinlediğini duymadıysanız hiç ses çıkarmayın :D Google edward snowden yazın :D

-Kullandığınız akıllı telefonların sözleşme misali olan kullanıcı izinlerinide gözardı etmeyelim.Lütfen.Ne yazar çoğunda;bu bilgiler xxxx işletim sisteminin daha iyi noktalara gelebilmesi için yada sizi daha iyi anlıyabilmemiz için veri aktarımı yapılacaktır lütfen izini onaylayın yazan bir mesaj çıkar bu mesaja bağlı birde sözleşme olur ohhh mis :D

-Çoğumuz windows kullanıyoruz kapalı kaynak yada başka bir zımbırtıdan bahsetmeme gerek yok az çok bilirsiniz ne tür mantığa sahip olduğunu.

Şimdi gelelim mahremiyetin bozulması durumuna.Arkadaşlar sansüre kadar çok mahremdiniz çok güvende idiniz sansürle birlikte yandınız :D Abowww :D

Şimdiye kadar verileriniz zaten parmaklanıyordu :rolleyes: Sıkıntı yok yani.Göz görmeyince gönül katlanıyor alışılır :D.

Ne p***o site işletiyorum ne warez site yada ne Tayyibin bilaline yada kızına yada anasına saldırıyorum ne ülkücülere,nede kemal kılıçdaroğluna saldırıyorum. Onur zedeliyecek şekilde.

Napıyorum; Kod yazarım site yayınlarım.Rızkımı çıkarmaya çalışırım şimdi sansür kim ben kim :D Sansürün bana tek zararı ve yararı var şuan ; Hosting fiyatları arttı :D/Log tutma süresi uzadı :D.

Ha yukarıdaki yazdığım mesajlarla size laf sokmaya çalışıyorum zannetmeyin.Facebook,twitter vs. kullanmak zorunda kaldım yengeniz kullandırtıyor :D Sadece maili gmail,hotmail değilde hostingte tutuyorum :DRahat olun bulutların üzerindeki adam değilim :D Benimde verilerim en az sizinki kadar nsa,cia tarafından parmaklanıyor :D

Dip not olarak; Bazı forum büyükleri mesaj atıyor az devrimci ol diye :) Yapmayın etmeyin siyaset kim ben kim para biriktirmeye çalışıyorum düğün için :D Evlencem ben,rızkımı kovalıyorum :p Bu hızla gidersem 3-4 seneye anca birikir :o 23-24 yaşından sonra birikim yapmaya kalkarsam evlenene kadar yaş olacak 30 :D Olmaz o iş şimdi biriktirir 23-24 e kadar evlenirim :D

Umarım yazdıklarım siyasi olarak algılanmaz.Hangi partiyi desteklediğiniz önemli değil şuan başımda daha önemli problem var az önce okuduğunuz gibi :D 3 günlük dünya gülelim eğlenelim abi yaş 40-50 olduktan sonra iş işten geçicek :rolleyes:.

Maşallah :) Günlerdir olaylar muhabbetler devam ediyor, en beğendiğim yazı oldu. 18 yaşında biri için güzel amaçlar edinmişsin kardeşim. Allah yolunu açık etsin :)
CETINKAYAM

kişi bu mesajı beğendi.

Kozba Kozba SEO ve Editörlük Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 594
  • Beğeniler 6 / 174
  • Ticaret 12, (%100)
@CETINKAYA 'nın dediği gibi her ne kadar "parmaklanıyor" ifadesi çok güzel bir ifade olmasa da dediklerine %90 katılıyorum :)
CETINKAYAM

kişi bu mesajı beğendi.

CETINKAYAM CETINKAYAM Akupunktu Freze :D Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek swp
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 116 / 60
  • Ticaret 0, (%0)
düzeltme...

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al