lostyazilim
tr.link

Türkiye’de İnternet Yasağı Opera İle Aşılıyor

10 Mesajlar 1.208 Okunma
lstbozum
tr.link

defensive defensive WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 29.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 893
  • Beğeniler 14 / 167
  • Ticaret 35, (%100)

Opera web tarayıcısının ‘turbo’ özelliği kullanılarak, sansürlenmiş ve erişime engellenmiş sitelere Türkiye’den kolayca ulaşılabileceğini açıklandı

Bilişim Hakları (Cyber Rights) adlı bir internet sitesi, kullanıcılara Türkiye’deki internet yasaklarını aşmak için Opera adlı tarayıcı programı kullanmalarını tavsiye etti. İnternet kullanıcılarını özgürlüklerini savunmayı amaçlayan sitenin yöneticileri, bu çağrıyı 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle yaptıklarını açıkladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre site yöneticisi Yaman Akdeniz , Opera web tarayıcısının “turbo” özelliği kullanılarak, sansürlenmiş ve erişime engellenmiş sitelere Türkiye’den kolayca ulaşılabileceğini açıkladı. Opera programının turbo özelliği, web dolaşımını hızlandırıyor. Tarayıcı bu hızlandırmayı yaparken, sıkıştırılmış internet sayfalarını ülke dışında yer alan bir sunucu üzerinden indirebiliyor.

Kazaklar başlattı

Nisan ayı içinde Reuters haber ajansı Opera programının Kazakistan’da internet sansürünü delme amaçlı kullanıldığını haber vermişti.

Opera web tarayıcısının bu özelliklerini geçen hafta Kazakistan’da Avrasya Medya Forumu’nda test ettiğini söyleyen Yaman Akdeniz, Türkiye’de de bu yolla, erişime engellenmiş yüzlerce siteye kolaylıkla ulaşıldığını söyledi.

Buna göre ‘erişime engellenmiş yüzlerce siteye Firefox veya diğer tarayıcılar üzerinden ulaşılamazken Opera’nın turbo modunda aynı sitelere rahatlıkla girilebiliyor.’

Buna rağmen YouTube’a bu yolla da girilemiyor.

Opera’nın mobil tabanlı web tarayıcısı aracılığıyla da Türkiye’deki sansür delinebiliyor.

Last.fm yasağı AİHM’de

Erişim engelleme kararlarının Türk kullanıcılarının erişim, bilgi edinme ve bilgi paylaşma haklarını ihlâl ettiğini söyleyen Bilişim Hakları adlı sitenin kurucusu Doç. Dr. Yaman Akdeniz, yargı yoluyla da sansürle mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.

Akdeniz, bu kapsamda müzik paylaşım sitesi Last.fm’e uygulanan erişim engelleme kararını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı.

Strasbourg’daki mahkemeye yapılan başvuruda “Web 2.0 tabanlı topluluklar ve bu toplulukları barındıran web sitelerine ‘süresiz olarak’ erişim yasağının getirilmesi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. maddesine bir müdahale niteliğindedir” açıklaması yer alıyor.

http://www.06haberler.com/2014/02/turkiyede-internet-yasagi-opera-ile-asiliyor/

wmaraci
reklam

Umitunal Umitunal Webfaresi.net Kullanıcı
  • Üyelik 06.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek webfaresi.net r00tadmin
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad Ü** Ü**
  • Mesajlar 998
  • Beğeniler 379 / 378
  • Ticaret 27, (%93)
reKlam amaçlı Bir DURUM tarayıcı İndirmekdende Çok Bait Yöntemlerle Aşılabilir Bir Durum

Webfaresi.net Beklerim

1dost 1dost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Veteriner Hekim
  • Konum Kırşehir
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 170
  • Beğeniler 17 / 15
  • Ticaret 1, (%100)
yandex opera turbo özelliği var işe yarar mı

DeLi1SeY DeLi1SeY 1881 - 193∞, özlemle... Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1386
  • Beğeniler 232 / 263
  • Ticaret 2, (%100)
önemli olan yasağı aşmak değil bence iz bırakmamak.
Şahsen ben şuanda istediğim sitelere girmeye tırsıyorum durum yanlış anlaşılmasın p.rn grafik sitelerden bahsetmiyorum kesinlikle twitterde bazı hesaplara bakmaya youtubede video izlemeye herşeye tırsıyorum çok açık bir şekilde ne yapsam bilemiyorum
choreme zenmate kullanıyorum ama emin degilim kendimi güvende hissetmiyorum ve bu beni boguyor !

Belki bir gün dünyadaki tüm kadınları anlayabilirim, ama Google'ı hiç bir zaman anlayamayacağım.
wmaraci
wmaraci

MertKoseoglu MertKoseoglu Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek x
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 659
  • Beğeniler 120 / 168
  • Ticaret 3, (%100)
Evet denedim bende çok kullanışlı.

DeLi1SeY DeLi1SeY 1881 - 193∞, özlemle... Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1386
  • Beğeniler 232 / 263
  • Ticaret 2, (%100)
Choreme Zenmate'de bi honkong ayarlıyorum bi germany bi abd kendimi arkasında binlerce adamla takip edilen bi hacker gibi hissetmeye başladım mübarek halimize bak ne hallere düştük.... yazık be

Belki bir gün dünyadaki tüm kadınları anlayabilirim, ama Google'ı hiç bir zaman anlayamayacağım.

Engin07 Engin07 Engin ÖZTÜRK Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 1965
  • Beğeniler 700 / 560
  • Ticaret 36, (%100)

DeLi1SeY adlı üyeden alıntı

Choreme Zenmate'de bi honkong ayarlıyorum bi germany bi abd kendimi arkasında binlerce adamla takip edilen bi hacker gibi hissetmeye başladım mübarek halimize bak ne hallere düştük.... yazık be

:D Ben onlarada güvenmiyorum, kendi sunucuma birde VPN kurduk bir arkadaşla onu kullanıyoruz :D Kendi kendimizi takip ediyoruz :D

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Chrome için Zenmate varken, hayli gereksiz.

maviada maviada Web Development Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilişim Teknolojileri
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** B**
  • Mesajlar 68
  • Beğeniler 3 / 8
  • Ticaret 1, (%100)
zenmate idare eder bizi şimdilik :)

devlet tarafından aranan bi hacker grup başkanı hissediyorum kendimi artık =))
#SansüreHayır!

yasinolmez yasinolmez WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Görsel İletişim Tasarımcısı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 296
  • Beğeniler 55 / 33
  • Ticaret 0, (%0)

DeLi1SeY adlı üyeden alıntı

önemli olan yasağı aşmak değil bence iz bırakmamak.
Şahsen ben şuanda istediğim sitelere girmeye tırsıyorum durum yanlış anlaşılmasın p.rn grafik sitelerden bahsetmiyorum kesinlikle twitterde bazı hesaplara bakmaya youtubede video izlemeye herşeye tırsıyorum çok açık bir şekilde ne yapsam bilemiyorum
choreme zenmate kullanıyorum ama emin degilim kendimi güvende hissetmiyorum ve bu beni boguyor !

youtube a veya twitter a girmenin nesinden korkuyorsunuz nlayamadım :D

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al