mehmetali
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Mubarek tartismayin yahu .d
17 yasinda gencecik delikanli az daha olgunlastiginda anlayacaktir neyin noldugunu
Troublet
AllahümmeSalliÂlâMuhammed
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci-Çalışan
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
yarın öbürgün Allah korusun eğer başımıza gelirse, mahallelerimizde tanımadığımız adamlar,araçlar,silahlı tipler dolaşıp tanıdığımız sevdiğimiz insanları öldürmeye onlara tecavüz etmeye başlarsa bahçe sulamanın faydasını o zaman sana sorarım. evet hemen hemen askere giden insanımızın yüzde 99'undan duyduğum şey zaman kaybı vs vs gibi laflar . şikayetçiler. ama elimiz o ağır soğuk silahlara bir kez dokunmalı. askere gitmek insan öldürmek değil. bize,malımıza,insanımıza,çevremize zarar verenlerden kendimizi korumak da var bu işin içinde. dışarıda olanları gör biraz kardeşim. pembe dünya yok artık.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** U**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Arkadaşlar lütfen tartışma ortamı yaratmıyalım..
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Şahsen ben de vicdani reddin tanınmasından yanayım. Çünkü;
Kişinin bakmakla yükümlü olduğu akrabaları, eşi, çocuğu olabilir.
Antimilitarist bir birey olup silah veya diğer şiddet araçları ile görev yapmak istemiyor olabilir.
Vatani görevini mıntıka temizliklerinde izmarit toplayarak yapmak istemiyor olabilir.
Ülke olarak içinde bulunduğumuz durum ve şartlar gereği askerdeyken vicdanının el vermeyeceği birşey yapmak zorunda kalmaktan korkuyor olabilir.
Özetle olabilir de olabilir. Lakin unutmayalım ki verdiğiniz örneklerde "düşman geldi tecavüz edecek vb vb" kimi aksiyon durumlarda en antimilitarist insan bile kendini ve sevdiklerini savunmak için elinden geleni ardına koymayacaktır. Bence bu tip bahaneler öğrenilmiş kalıplardır ve hükümsüzdür.
Silah altında askerlik görevi yerine farklı kamu hizmetleri ile de insan vatana görevini yapabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Uzman Biyolog
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
Birkaç hafta önce Hakkari'de askerlik vazifemi tamamlayıp döndüm, orada hayat klavye ve internet sitelerinden ibaret değil; maalesef.
Tartışmaya dahil olmak istemiyorum, ancak yaşamadan, görmeden, bilmeden tartışmanın baş rolünü almaya çalışmanız gerçekten yanlış diye düşünüyorum.
Oturduğumuz yer haricinde, her bir köşede olandan haberdar olduğunu sandığımız internet siteleri, haber kanalları, ajanslar ve bilgilendirme araçları sizi sadece görmeniz gereken ile donatıyor.
En basitinden bir soru; son 1 sene içerisinde kaç kere Hakkari'de şehit, yaralanma ve saldırı haberi duydunuz, varlığından haberdarsınız?
Ben son 6 ayda 2 şehit, 6 ciddi yaralanma ve yaklaşık 25 ciddi olaydan haberdar oldum.
Misal.
Bilim Forum | Bilimgunlugu.com