borsa bir oyun değildir ve bu yüzden oynanamaz. Bir yatırım aracıdır. GÜvendiğin bir şirkete paranı verirsin onlar ihtiyaçları doğrusunda kullanır. Eğer şirket kar ederse sende karını alırsın yok zarar ederse sende zarar edersin. Yani kısaca al paramı beni şirketine ortak yap demektir.
Borsa oyun değildir elbette, yalnız halk arasında öyle söylenir. Bunu deyim gibi düşünebilirsiniz. İnanın çok büyük yatırımcılar bile "şu kağıda oynadım" "buna oynadım" derler aralarında ;) Borsanın dünya ekonomisine önemli katkıları olduğunu da biliyoruz ve kesinlikle bir kumarhane değildir. Ayrıca borsa bir yatırım aracı da değildir, yatırım yapılan kurumsal bir piyasadır...
Tüm bilinenler tepetaklak olmuş durumda, borsa aylardır ölü durumda. 1 yıldır aselsanda bekliyorum, sayısız ihale aldı ama gelgelelim yukarı çıkamıyor. Daha iki gün önce 495 milyon dolarlık sözleşme imzaladı ama %4 anca çıkabildi. Son umut halka arz.
Evet Fatih Bey, piyasalarda herşey birbirine girdi. 2014 senesi piyasalar için hiç iyi başlamadı...