Bu arada taşımak istediğim site wordpress altyapısı olan bir haber sitesi. Paylaşımlı sunucu da yer alan bir reseller hesapta genel olarak kaynak tüketimi ve yavaşlık problemi yaşıyorum.
SSD VDS'in normal VSD'e göre 2 kat daha hızlı olduğunu duymuştum. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Netinternet'in sunucular hakkındaki paragrafı şu şekilde.
VDS Sunucular
VDS Sanal sunucular birbirlerinden tamamen izole çalışmakta bu nedenle kararlı sistemi ve yüksek erişilebilirlik oranına sahiptir. Yazılımsal katmanda sanallaştırma yapılmadığından ötürü, sanal sunucunuzda kullandığınız dosya sistemi, işletim sistemi çekirdeği tamamen size özeldir. Bu nedenle VDS sanal sunucu hizmetimizde istediğiniz işletim sistemini kurmakta ve kullanmakta özgürsünüz.
SSD VDS Sunucular
SSD (Solid State Drive) sabit diskler, mekanik disklerden farklı olarak 2.5" boyutlarında hiçbir hareketli parçası olmayıp, daha az güç tüketimine, daha yüksek performansa sahiptir. Okuma hızı normal mekanik bir sabit diske oranla %500 daha hızlıdır, IOPS (input/Output Operation per second) karşılaştırmasında ise bir mekanik disk 100 ile 200 IOPS oranına sahip iken SSD diskler 75.000 IOPS oranına sahiptir. Bu nedenle SSD kullanılan tüm sunucular normalden çok daha hızlı işlem yapabilmektedir.