lostyazilim

VDS mi SSD VDS mi?

20 Mesajlar 2.598 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

miharbisukarak miharbisukarak Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek İnternet Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 735
  • Beğeniler 121 / 106
  • Ticaret 6, (%100)
Arkadaşlar merhaba Netİnternet'ten sunucu alacağım sizce hangisi almalıyım VDS ile mi yoksa SSD VDS ile mi daha iyi performans sağlarım.

Bu arada taşımak istediğim site wordpress altyapısı olan bir haber sitesi. Paylaşımlı sunucu da yer alan bir reseller hesapta genel olarak kaynak tüketimi ve yavaşlık problemi yaşıyorum.

SSD VDS'in normal VSD'e göre 2 kat daha hızlı olduğunu duymuştum. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Netinternet'in sunucular hakkındaki paragrafı şu şekilde.

VDS Sunucular
VDS Sanal sunucular birbirlerinden tamamen izole çalışmakta bu nedenle kararlı sistemi ve yüksek erişilebilirlik oranına sahiptir. Yazılımsal katmanda sanallaştırma yapılmadığından ötürü, sanal sunucunuzda kullandığınız dosya sistemi, işletim sistemi çekirdeği tamamen size özeldir. Bu nedenle VDS sanal sunucu hizmetimizde istediğiniz işletim sistemini kurmakta ve kullanmakta özgürsünüz.

SSD VDS Sunucular
SSD (Solid State Drive) sabit diskler, mekanik disklerden farklı olarak 2.5" boyutlarında hiçbir hareketli parçası olmayıp, daha az güç tüketimine, daha yüksek performansa sahiptir. Okuma hızı normal mekanik bir sabit diske oranla %500 daha hızlıdır, IOPS (input/Output Operation per second) karşılaştırmasında ise bir mekanik disk 100 ile 200 IOPS oranına sahip iken SSD diskler 75.000 IOPS oranına sahiptir. Bu nedenle SSD kullanılan tüm sunucular normalden çok daha hızlı işlem yapabilmektedir.

wmaraci
reklam

Risal Risal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 7 / 15
  • Ticaret 5, (%100)
SSD windows sunucu alın, kendi bilgisayarınızdan soğur onu kullanırsınız, yeterli sanırım :)

• Üyelik 27.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 735
  • Beğeniler 121 / 106
  • Ticaret 6, (%100)

Risal adlı üyeden alıntı

SSD windows sunucu alın, kendi bilgisayarınızdan soğur onu kullanırsınız, yeterli sanırım :)

Windows sunucular Wordpress ile tam entegreli çalışmıyor o yüzden Windows sunucular ile pek aram yok diyebilirim :)

Yazilimarsiv Yazilimarsiv WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Pusat Bilişim Kurucu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 8 / 36
  • Ticaret 16, (%100)
windows wp ile uyum sağlamaz bence linux bir vds hatta sağlam bir firmanın reselleri işinizi görebilir trafik çok sorun değilse alastyr önerimdir..

wmaraci
wmaraci

Risal Risal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 7 / 15
  • Ticaret 5, (%100)

miharbisukarak adlı üyeden alıntı

Windows sunucular Wordpress ile tam entegreli çalışmıyor o yüzden Windows sunucular ile pek aram yok diyebilirim :)

Harddisk işletim sistemine göre farklılık göstermiyor, devamlı kullandığımız masaüstü olduğundan en basit olarak örnek verdim :)

• Üyelik 27.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 735
  • Beğeniler 121 / 106
  • Ticaret 6, (%100)

Yazilimarsiv adlı üyeden alıntı

windows wp ile uyum sağlamaz bence linux bir vds hatta sağlam bir firmanın reselleri işinizi görebilir trafik çok sorun değilse alastyr önerimdir..

Trafik önemli özellikle önümüzdeki seçim sürecinde bazen normal hit 2-3 katına çıkıyor aksama olmasını istemiyorum. Geçen hafta Türkiye'nin gündemini meşgul eden Sarıyer gibi bir ilçenin yerel gazetesi haliyle bir anda değişebiliyor hitleri.

• Üyelik 11.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 8 / 36
  • Ticaret 16, (%100)

miharbisukarak adlı üyeden alıntı

Trafik önemli özellikle önümüzdeki seçim sürecinde bazen normal hit 2-3 katına çıkıyor aksama olmasını istemiyorum. Geçen hafta Türkiye'nin gündemini meşgul eden Sarıyer gibi bir ilçenin yerel gazetesi haliyle bir anda değişebiliyor hitleri.

50gb alan ve 500gb trafik işinizi görürse alastyr da 25 lira çok iyi bence ben kaç aydır kullanıyorum sıkıntı yok..

• Üyelik 27.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 735
  • Beğeniler 121 / 106
  • Ticaret 6, (%100)

Yazilimarsiv adlı üyeden alıntı

50gb alan ve 500gb trafik işinizi görürse alastyr da 25 lira çok iyi bence ben kaç aydır kullanıyorum sıkıntı yok..

Doğrudur, inceledim de fiyatları falan çok makul. Fakat şuan için fiyatı ile değil performansı ile ilgileniyorum :) Netİnternet'ten genel olarak memnunum. O yüzden firma değiştirmek en azından şuan için aklımda yok :)

• Üyelik 11.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 8 / 36
  • Ticaret 16, (%100)
Perforsmans konusunda alastyr dan şüphesi olan yok netten araştırın ama siz bilirsiniz

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
Öncelikle firma seçimi ve uygun fiyat gerekli. VDS yerine VPS daha cazip fiyatlı. Ve her zaman SSD tavsiye edin.

firma oalrak http://bit.ly/NoCDOk (do yu öneririm) çok ucuza ve her türlü döküman vardır. Uptime oranı tam ve net hızı yüksek. 55 saniyeye VPS oluştur bağlan. Her türlü kolaylık var.

En sevdiğim özelliği. Diyelim 20 dolar yükledin vps oluşturmazsa paran 1 yıl geçse bile hesabında kalır. Linkten üye olsan 10 dolar da yüklesen 20 dolarla 4 ay siteni taşırsın. Dün bir arkadaşında sitesini hallettik gayette memnun.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al