umitseref adlı üyeden alıntı

http://megaholdingsnetwork.org/?title=MLMIA-Nedir-?&op=singlearticle-view&p=20140207-001

incele bakalım. aklındaki ne kadar ön yargılı sorular varsa hepsini sor :)


http://forum.donanimhaber.com/m_88104374/tm.htm

Onlarca bilgi var göz attın mı bunlara ?

Yada sözlük : https://eksisozluk.com/mega-holdings--3286759?p=1

Yada mantık ?

Burası bi webmaster platformu ama amatör ama profesyonel bu işin içinde tonla adam var forumda. Orada 750 dolar yada artık neyse verilen ücretin karşılığı o elinizdeki sitemidir , yada webtasarım eğitimi dedikleri o kurulan tumblr kızları seviyesinin bile altında oluşturulan çöplüklerin yapımımıdır ? Sor şurada istediğine sor o 750 dolara satın aldığınız sattığınız şeyin ederi nedir ? 1 liralık şeyi 100 lirayada satabilirsiniz kimse karışamaz fakat siz ürün değil hayal satıyorsunuz. Sattığınız zenginlik umudu.
Pazarlama anlayışı , seni seven sana değer veren sana en çok güvenen , nazının en çok geçtiği kişilerin bu güvenlerini kullanarak kandırmakmıdır ?

Bütün hepsini geç şöyle bir sistemin nesi savunulur aklım almıyor :

Adamın biri çıkıyor , sana lüks yaşam vaadediyorum , bunca çalışanlar gerizekalı ben kolay para kazanmanın formülünü buldum seninde kazanmanı istiyorum diyor .
Sen : - İyi ama nasıl diyorsuun
Adam : - Şimdi bana 750 dolar vereceksin ve sisteme dahil olacaksın
Sen : - Sonra ?
Adam : - 750 dolar verecek başka enayiler bulup sisteme dahil edecek ve xx kişi getirdiğinde yatırdığın parayı kurtarmış olacaksın , sonrasında onların yaptığı üyelerden de oturduğun yerden para kazanacaksın .
Sen: - Peki sen ne kazanacaksın ?
Adam : - Hepsini !

Yani sistem bu kadar basit . Haybeye arkadaşlarınızın dolandırılmasına vesile olup duruyorsunuz , sisteme her giren de parayı verdikten sonra kafası açılınca yatırdığını telafi için yeni keriz arayışına düşüyor , her bir keriz beraberinde 3-5 kerizi daha sisteme dahil etme zorunluluğunda olduğundan binlerce keriz bir araya toplanmış oluyor . Tepedeki para havuzunda yüzerken , piramitin en altında kalan her zaman çaresizliğe düşüyor . Sistemin işleyişinin sonsuza dek sürmesi imkansız çünkü insan nüfusu sınırlı ve bu sistem mutlak bir yerde tıkanıyor . En altta kalanların hepsi de dolandırılmış oluyor. Şimdi bu **************lık değil mi ? Sistemin en altı keriz tabakasını oluşturuyor , bir üst kata ulaşanda **************lık sıfatına erişmiş oluyor.

O sürekli zenginlik bolluk temalı paylaşımların seminerlerin de asıl sebebi şu : Sizin ulaşma ihtimaliniz olmayan en tepedekilerin zenginliği hayali size satılıyor , siz de yeni üyelere hayal satabilmek için seviyenizin yükseldiğini ispat yükümlülüğüne giriyorsunuz ve her bir tabaka yalanlarla işin sürebilmesi için mecburen bir alt tabakasını kandırıyor. Sonsuz bir yalan döngüsü başlıyor. En samimi arkadaşına üyelik iknası için olmayan kazançlarını göstererek zengin rolüne girmeye çalışıyorsun.


Böyle durumlarda olaylar o kadar değişik bir hal alır ki , insan ne arkadaşını ne ailesini dinlemez , bu **************ların peşinden sürüklenir gider . Çünkü teklifleri reddedilecek gibi birşey değildir : Bu örnek zenginlikti mesela .


Ufak bi benzer durumu anlatıyım , hani şu 00359 falan Bulgaristan , Yunanistan , Romanya numaralarından arayıp da dolandıran kadınlar .

Benim bi arkadaşım ki çok samimi arkadaşım 27 yaşında bekardı olay geçerken , bu gizli gizli konuşmalar , bana yurtdışından biraz soru sormalar falan yüzünde gülücükler :) bi koşuşturmacalar , olum dedim noldu hayırdır ya yok falan zor bela söylettim . Dedi bi kız var , evlenicem ama söyleyemem , olum ne ara buldun kız nereli , dedi kız izmirli ama bulgaristandan falan filan bu bana bi anlattı . Dedim lan tvlerde her gün görmüyomusun basbaya **************lık işte bu . Ya yok bu öyle değil dedi ne desem inandıramadım , peki dedim kız nedir ne değildir nerden biliyosun ya dedi ablası eniştesiyle kalıyomuş ama eniştesi hristiyanmış taciz falan oluyomuş bu kız da namazında niyazında ağlamış telefonda kaçıp türkiyeye gelecekmiş ama parasıda yokmuş (faceden numarasını bulup aramış , arkadaşda namazında niyazında hadis falan paylaşıyor diye o kanaldan girmiş kanına ;) , köyde oturuyolarmış nete bile bi saatte girebiliyomuş merkeze gidip cafeden , telefonu bile yokmuş hattını belli saatte arkadaşının hattına takıp arıyormuş. Bi dünya hikaye anlattı , ben buna dolandırılıyorsun bak sen ne dersen de dolandıracak seni dedim dinlemedi kıza 400 euro para gönderdi mevzu sadece para olsa 3 ay makara geçerim güler geçerdik ahh keşke öyle olsaydı , gittik ev tuttuk , babasına anasına söyledi beyaz eşya sipariş etti peşinat verdi mobilyalar cartlar curtlar salon tutmalar imam ayarlamalar , tabi bütün bu anlarda dolandırılıyorsun kanka bak bu kadar ileri gitme rezil olcaksın herkese dediysemde dinlemedi . Derken işler ortaya dökülmeye başladı , kız pasaport almış da çıkış için vergi gerekiyormuş bi 700 euro daha istedi bu yok öyle biri değil dediysede göndertmedim derken aynı senaryoyu aradım netten buldum okuttum başkasına da aynı senaryoyla yapıp baya bi parasını almışlar .Derken vazgeçti kızada bi daha ulaşamadı param yok diyince bir daha telefonu açmamış kız 400 euro 400 eurodur dediler demek ki . Rezil rüsva olduğuyla kaldı .

Bunu anlattım çünkü **************lıkta mantık hep aynıdır , zayıf tarafından yakalar zaafından faydalanırsın , **************lığın asıl olacağı noktayı kamufle eder dikkatini hep farklı taraflara dağıtırsın algılayabilmesini engellersin , zamanı daraltır sorgulamasına imkan sunmazsın acele ettirirsin ( proflar bunu kullanmaz zamana yayar ) , hayır demesine mümkün olmayan bir teklifle gelirsin , görünüş olarak **************ya hiç benzemezsin ya zenginsin ihtiyacın yoktur ya dindarsın yapmazsındır ya saf masumsundur karşındaki lan ben bunu dolandırıyorum duygusuna kapılır yine **************lığına ihtimal vermez . İşte bunlar olduğunda tam güvendiğin anda dolandırılırsın.

750 dolarla zengin olmak diye bir şey yok yani dolandırılıyorsunuz , zenginlik peşinde koşup , havadan para kazanıcam diye uyanıklık yaparken dolandırılıyorsunuz , bi yandan da milleti dolandırıyorsunuz. Zorla onları da ************** olmaya zorluyorsunuz.