enes123 adlı üyeden alıntı

Saolun hocam bence yapmıyacak çünkü yapacak olsalar evime pin kodu yollamazdı direk banı atıp geçerdi ama 23,24,25,26 subat tarihinin göz önüne alarak affedebilir diyorum 3 günün lafını yapmaz bence sizce hocam bide bunların içinde youtube ve 1 tane daha blogger sitem var hocam onlarında etkisi vamıdır


Siz Google'ı kanka falan mı zannediyorsunuz?
Bırakın 3 günün hatrını, direkt 1 günün hesabını bile yapıp banlıyorlar. Google, "Aa bak şu adamın, şu günlerde sitesinde hiçbir şey olmamış ama şu günlerde çok fazla tık almış. Biz en iyisi şu günlerin hatrına affedelim!" demez. Aksine o 23,24,25,26 Şubat tarihlerinden sonra ani artış nedeniyle banlar.

Eğer Adsense reklamları Youtube videolarınızda da bulunuyorsa bu videolar normal sitedeki reklamlara oranla daha fazla izleme ve tıklama alacağı için o oranları normal kabul edebiliriz belki. Fakat tıklamalar sizin siteniz üzerinden geliyorsa otomatik olarak giren ziyaretçilerin yarısı tıklama yapmış sayılır ve banlanırsınız.

Ayrıca Pin kodunu göndermekle alakası yok. Pin kodunu 2-3 hafta önceden gönderiyorlar. Pin elinize ulaştığında bunu yazıp banka hesap numaralarınızı kaydediyorsunuz. Onlar sizi genelde ödeme geçileceği zamanlarda banlıyorlar. Yani "Pin var, banlamazlar" sadece boş umut. Bana Pin yolladılar, 2-3 hafta sonra elime ulaştı, banka bilgilerimi girdim bütün işlemleri yaptım, daha sonra bir gün -sadece 1 gün- normalden fazla tık aldı. Öyle sizinki kadar orantısız olmamasına rağmen yine de gereğinden fazla tık aldı ve 1 hafta içinde banladılar. Olan hesabımdaki paraya oldu.

Google sitenizi incelerken, reklam tıklamalarını incelemiyor sadece. Siteye giren kullanıcıların sitenizde dolaşma sürelerini inceliyor, reklama ne zaman tıklamış onu inceliyor ve bunun sonucunda işlemleri yapıyor. Örneğin; A kişisi sitenize girer girmez gözüne kestirdiği bir reklama tıkladı ve sonra çıkış yaptı. Google çoğu zaman bu tıklamayı kabul etmiyor, ederse de düşük ücret veriyor. Çünkü site içeriğinden faydalanmadığını sadece reklama tıklamak için girdiğini düşünüyor. Fakat B kişisi sitenize girdikten sonra sitenizi dolaşmaya başladı, yazılarınızı okudu ve sitede bolca vakit geçirdi. Bundan sonra sitede gördüğü bir reklama tıkladı ve sitede dolaşmaya devam etti. Bu durumda en uygun ücretle bu tıklamayı kabul eder Google.

Dediğim gibi banlanma olasılığınız %80'in üzerinde. Böyle şeylere rağmen banlanmayanlar oluyor mu bilmem, oluyordur büyük ihtimal. Eğer banlanmazsanız büyük ihtimal tıklamalar geçersiz sayılır ve tıklamalardan para alamazsınız.

Google'a bu tıklamaları "saldırı" diye bildirebiliyorsunuz sanırım. "Siteme saldırı yapıyorlar, beni banlatmak için reklamlara sürekli tıklıyorlar" tarzı bir mesaj atılıyordu galiba. Tam emin değilim ama eğer öyleyse çok geç olmadan Google'a böyle bir mesaj atıp bir süreliğine reklamları sitenizden kaldırmanız fayda sağlar. Benden daha iyi bilenler cevap yazacaktır gerçi.