Değerli MrAuTHoR bu kadar emek verip 1 saat harcamışsın bunları yazmak için peki arama motoruna ne kadar emek verilip bu hale getirilebildiği hakkında bir fikrin var mı? Kimseyi küçültecek yada yüceltecek mesajlar yazmıyoruz. Bir kişi bir heykele bakar kimisi heykelin güzelliğini kimisi de heykelin rengini yada biçimsizliğini görür. Ancak o heykeli yapan dışında o heykelin en önemli anlatımını göremez. Yani neyi ifade ettiğini sadece o heykeli ortaya çıkaran bilebilir.

İnsanları küçültmek yada yüceltmek ne haddimize ki? Kimin ne haddine? Burada anlatmak istediğini gayet iyi anlıyorum ancak keskin cümleler sadece bir önyargıdan öteye gidemez. Her fırsatta dile getirdim ben bir arama motoru çalışması ortaya koyuyoru ve asla kimseye rakip olarak çıkmadım diye. Biz her eksiğin farkındayız her sorunun , her problemin ne olduğunu görebiliyoruz. Zamanının beklenmesi gerektiğini de her fırsatta dile getirdim. Sonuç olarak lafı çok uatmanın anlamı yok. Burada ortaya koymak istediğimiz bir çalışma var yatırımcı desteği henüz almamış bir çalışma. Türkiye'de lobileşmneye yeni başlamış bir çalışma.

Biz alengirli yalanlar bilmiyoruz, ne yaptıysak onu konuşuyor onunla daha başarılı olabileceğimiz bir çalışma ortaya koymaya çalışıyoruz. Yavaş yavaş, neden yavaş yavaş dersen şu kadarını söyleyebilirim. Bu işe başlamak için en az 200 ila 500 sunucu arasında bir materyale ihtiyacımız var bunun yanı sıra ciddi bir yatırım da olması gerekiyor.

Şu ana kadar geliyoo'nun tüm giderleri tarafımdan karşılanıyordu halen de tarafımca karşılanmakta personel giderleri, masrafları ve gerek görülen tüm giderler. Geliyoo dışında başka işlerle de uğraşıyorum elbette elde ettiğim gelirin büyük bir kısmını geliyoo'ya harcıyorum.

Yerli arama motoru ibaresi kullanılması beni rahatsız etmiyor, aslında bundan rahatsız olan var mı bunuda bilmiyorum ancak benim yazılarımın tamamını incelediğiniz de yerli arama motoru kelimesini göremezsiniz. Eğer bir noktada kullanmış isem kesinlikle vurgu içindir yani tanıtım yada birilerinin gözüne yerliyiz etiketiği sokmak için yazmamışımdır.

Ben ne bu platformda nede başka bir platfomda eleştirileri yanlış yada yakışıksız karşılamadım, kişisel hakaret boyutuna ulaşan ve kendini insanlar hakkında alay edebilir konumda gören kişilere kızgınlığımı açık şeklide dile getirdim.

Bu işi sizde yapıyor olabilirdiniz, sizde benim yerimde olabilirdiniz. Şu anda binlerce insan hakkında internet'de haksız yazılar yazılıp çiziliyor. Yani kısacası bir gün sizin için de bu yazılar yazılabilir yada eleştirilerde bulunulabilir. Ne kadar doğru yaptığınızı düşünürseniz o kadar yanılma olasılığınız yüksek olur.

Yaptığımız çalışmaların 4/4'lük olduğunu da yazmadık, sadece güncellemeler hakkında bilgi verdik. Yani insanlar bizi eleştirsin girsin baksın bir şey bulamasın çıksın diye yapmadık bunu zaten içerdeki url sayısı belli çekilen veri sayısı belli sunucu kapasitesi belli.

Google'ın 14 yılda topladığı veriyi, Bing veya Yandex'in yıllarca uğraşıp topladığı veriyi biz iki günde toplayamayız. Biz sistemin çalışma konseptini oluşturuyoruz. gerekli ortam hazırlandığında ise ana sistemi kurmaya geçeceğiz. Dolayısıyla haksız eleştirileri bu nedenle anlamıyorum. Ben adımı aradım hiç bir şey çıkmadı. Ama Google'da aradığımda bilmem kaç bin sonuç çıkıyor diyenler var. Kendini nasıl bir yere koyuyor ise arkadaş?

Wmaracı konusuna gelince daha önce index'e aldık ancak sonrasında Rss ile verileri çekebildiğimiz ve result edebildiğimiz haberler.geliyoo.com adresine akışı aktardığım için index'de olan bir çok forum ve çalışmayı yeni sisteme aktardım bu nedenle eski sistemle çalışan bölümde çıkmıyor ancak yeni sistemde anlık olarak verilerini görebileceksiniz. Hemen her sitenin anlık verilerini görebileceğiz.

Harcanan emek oldukça büyük verilen değerde oldukça yüksek bunu kimin gördüğü yada görmediğine ne yazıkki bakmıyorum. İnsanların ne düşündüğü sadece kendisini bağlar, herkes o kişiyle aynı fikirde olacak diye bir kaide yok. Değer vermem gereken fikirlere, eleştirilere değer veriyorum ve onları saygı ile karşılıyorum zaten. Vermemem gerekenlerede hak ettiği şekilde yanıt veriyorum.

Wmaracı benim için bir ilk ve değerli bir forum, Türkiye'de ilk kez wm aracında yazmaya başladım. Bu açıdan benim için manevi olarak da değeri var bu nedenle burada paylaşımlarda bulunuyorum hem kendi çalışmalarım ile ilgili hemde yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar ile ilgili bundan dolayı birileri rahatsız oluyor ise bunun için benim yapabilecek bir şeyim ne yazıkki yok.

Dilerim yeterli olmuştur cevap Daha fazla söylenecek bir şey olduğunu sanmıyorum.