ragon adlı üyeden alıntı

peki bu güncellemeler dogrultusunda manuel spam cezası alan bir sitenin manuel spam işlemi iptal edildikten sonra eski haline gelmesi ne kadar sürer.

Ceza almana sebep olan aksaklıkları giderirsen ve siten zaten çok çok yeni bi site olarak ceza almadıysa 30-60-90 gün deniyor genelde fakat benim tecrübe ettiğim tam olarak 90 günde cezadan çıkılıyor , birden fazla sitede tecrübe ettim arkadaşlar rakipler falan da 90. gün sonunda cezadan çıktılar 1 gün dahi oynamadı diyebilirim. 11 ekimin ilk saatlerinde cezaya girdim 11 ocağın ilk saatlerinde cezadan çıktım , eylülde giden bir başka site aralık ayında tam 90 gün sonunda cezadan çıktı , 3. bir sitede aynı şekilde , bir rakip site de aynı şekilde bir çok örneğini gördüm .

Yalnız cezanın nedeni ve sitenin otoritesi de önemli sanıyorum , 1 haftalıkken ilk sıralara çıkıp ceza alan ama bir daha hiç gelmeyen sitelerde var. Bu bahsettiğim siteler en genci 1 yıldan eskiydi , bütün backlinkleri dis. toolsdan reddedildi , etiket düzeni falan filan herşey agresif yapıdan pasif yapıya çekildi.

Cezadan çıkınca da , cezaya girdiği sıralamadan geri döndü üstelik bütün faydalı backlinkleri dahi reddettiğim halde ( rakip hariç diğer 3 siteyi de aynı yöntemlerle ben temizledim aynı sıralamaları ile geri döndüler ) .

Ceza sonrasında bir süre daha gözlem altında gibisinden daha hassas davranıyor sanırım google , çünkü çok fazla sıralamadan kaybolup geri dönmeler yaşadı bu bütün siteler ilk ay , sonrasında herşey normale dönüyor.

Tabi bu bütün yazdıklarım kesin %100 doğru olmayabilir , ticari kelimelere farklı , değersiz kelimelere farklı yöntemler uyguluyor olabilir google , yada gözlemimle tam olarak bu şekilde süreçlenen 10 civarı sitenin hepsi tesadüfi olarak 90 güne de denk gelmiş olabilir ( tabi ki tesadüf olması çok küçük olasılık ) , tüm linkleri reddetmenin sitenize kötü etkisi de olabilir ( ben 3-4 sitede yaşamadım ama kesin sizde yaşamazsınız demek doğru olmaz ) .

Bu arada manuel spam işlemi iptal edildi mesajından sonra değil , cezaya girdiği andan itibaren 90 gün sürüyor. Ayrıca sitelerimin hepsinde manuel spam uyarısı uzunca zaman vardı fakat sıralamaya etki etmemişti hiç . ( manuel spam - doğal olmayan bağlantılar mesajı vardı bütün sitelerimde hep , backlink çalışmalarından dolayı ) Bütün bu anlattıklarım da bu mesaj üzerinden ve kelime bazlı kaybolmaları kapsıyor ( çok geri sayfalarda alt sayfalar falan çıkıyordu , bazı kelimelerde ilk sırayı hiç kaybetmemiştim mesela fakat çalışma yapılan her kelimede ceza almıştım )

Ek Olarak:

Doxan9 adlı üyeden alıntı

Çok güzel tespitler bravo..

Ek Olarak: 1 hafta içinde geliyor.

Abi yok 1 haftada gelmiyor , 26 ekimde manuel spamdan çıkmıştım 11 ocağa kadar bekledim . Diğer sitelerde cezadan itibaren ( ceza derken mesaj değil sıralamadan kayboldukları andan itibaren ) 90 gün geçince geri geliyor .

Yukarıda mesajda da belirttim , site eğer çok yeni ise hiç geri de gelmeyebiliyor , bizim hedef kelimelerde yıllardır 6. 7. sayfalarda dolaşan siteler var .