YesilNetwork adlı üyeden alıntı

Likesend ; Yani özetle kraldan çok kralcı olma diyosun. Ben öyle anladım, katılıyorum.


Niyeti öyle olsa evet ama tam olarak o değilmiş cevaplamış bi üstte , çalınan keşke kralın parası olsa ama maalesef değil , adsense benzeri reklama aracı şirketlerden hile ile kazanılan para aslında ona reklam verenlerin parası , yani hile yapan krala darbe vurmak yerine hem ufak reklam verenleri zarara uğratıyor hemde google a para kazandırıyor :) google sonuçta bu işin komisyoncusu , zarar etmesi gibi bir pozisyonu yok sürekli kazanıyor.

Mahalleden basit bi parkeci , boyacı , tamirci , kombici , e ticaretle birşeyler satmaya çalışan sermayesi kısıtlı insanlar , sitesini tanıtmaya çalışan insanlar gibi gibi bizim içimizden insanlarda bu reklam ağına reklam veriyor. Her sahte tık , tık tık tık bu insanların bütçesinin çöpe gitmesine sebep oluyor.
Misal Nivea dan yada Boynerden direkt reklam almış olsa sahte tıklasa yada bir şekilde hile yapsa link versin bizde tıklayalım :) şikayet etmeye kalkan da terbiyesizdir. Ama bu mevcut adsense sistemi bizi bize kırdırıyor , yapılan hile bile işlerine yarıyor onlara para kazandırıyor , onlar için temel kriter genel olarak hileye çözüm bulmak ki reklam verenler güvenebilisin. Katı davranmalarının sebebi de bu. Google'ın bu işin peşine düşme , hilelere engel olmak istemesinin sebebi , önlem almazsa bu reklam verenler ağa katılmaz kaygısı yaşaması.

Kral meselesinde de tabi ki kimse kraldan çok kralcı olmamalı . Ortada kazanılacak bir para varsa eğer , Google kazanacağına bu forumdan biri kazansın gerekirse en sevmediğim kişi olsun farketmez , alt tabakadan olan bizler kazanalım . Hak hukuk diye bir şey olacaksa benim vicdanımda en iyi hak da budur hukuk da budur.