BRHMCR adlı üyeden alıntı

arkadaslar suan evinde akilli telefon olan herkes izlenmekte bu ses algoritmasi tarafindan amerikan istihbarat teskilati ve israil istihbarat teskilati (mossad) in big data'sın da bulunuyor. ses algoritmasi soyle asagi yukari hepimiz dinleniyoruz ve izleniyoruz bu gercek ornegin telefondan konusurken konustugumuz kelimelere gore filtreleniyoruz. ornegin "nükleer" kelimesini telaffuz etsek filtre hemen kayda alıyor ve big dataya gönderiyor ve hakkimizda arastirmalar basliyor. turk operatorlerinden turkcell,vodafone vs. konusmalari sakliyo yani bunu inkar ederler ama bu bi gercek


şehir efsanesi :)

Ek Olarak:

heptasarim adlı üyeden alıntı

Adres defterine yani kişilere erişmesi de anormal. Hatta yapmaz tabii ki ama kişi bilgilerini değiştirmesi kafa karıştırıcı.

Ses, video ve resim almak/çekmek için izin istemesi bir yere kadar anlaşılabilir ama ya da bunları değiştirme izni ? :)

Bence operatör olsun uygulama olsun gizlimiz saklımız pek yok.


Adres defterine erişmesi asla anormal değil çok normal. Whatsappta iletişim kurduğun kişileri adres rehberinden alıyor, bu nedenle de erişim izni olması gerekiyor. Değiştirme izni de rehberde kişi profili içerisinde kişi ismini whatsap isminden farklı şekilde yazabiliyorsun. Bu değişiklik için de bu izin gerekli.