Kendi tecrübelerime dayanarak; kategorinizde rakibiniz yoksa (ki geçen ki yorum yaptığım konudaki siteniz sanırsam, alternatif site az var) Google gözünde belirleyici unsur siz olursunuz. Yani şöyle ki; ipler bir nevi sizin elinizde olur. Kendi sitemin kategorisinde binlerce site ve güçlü rakipler olmasından dolayı, atacağım her adımı 2 kere düşünmem gerekiyor. Çünkü Google gözünde en ufak yanlışım da sitemin sabıkasına işlenir. Bu yüzden milim milim çalışma yapıyorum...
Tavsiyelerim:
1- Sitede kesinti yaşatmayın. Temmuz ayında şehir dışında olmam sebebiyle birkaç gün hosting ödemesini geciktirdim ve hit kaybı yaşadım. Aradan yaklaşık 7 ay geçtikten sonra aynı seviyelere ulaşmaya başladım.
2- Paylaşacağınız yazıları güne yayıp zamanlama yapın. Bunun etkilerini bende dahil birçok kişi deneyip öğrendi.
3- Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyorum diyorsunuz, goo.gl link kısatlma servisini kullanarak paylaşımları yapabilirsiniz.
4- Alexa değeri için sitede hiçbir çalışma yapmayın. Bir-iki hileyle düşürelebilen bir değerin benim gözümde bir önemi yok.
5- Özgün içerikleri demeye gerek yok zaten.
6- Google'ın servislerinden bol bol faydalanın. Google Web Yöneticisi'nden aranma trafiğini, site hatalarını ve gösterim değerlerini sık sık takip edin.
7- Tasarım ve kodların düzenine dikkat edin. Site hızı, gereksiz kodlar vs bunları da Google servisinden takip edip, o yönergelere göre düzenleyin.
8- En önemlisi sabır, Ekim'de 10 Bin gösterimi olan sitem şimdi 60 binlerde geziyor... Diyenler olacaktır ki; bu değerler kısa sürede, basit yöntemlerle bile yapılır edilir ama ben yapmak istemedim. Aceleci davranmamanız iyi olacaktır.
Başarılar.