Merhaba arkadaşlar, bu yazımda sizlere Google Webmaster araçları için doğrulama almayı ve site eklemeyi göstereceğim. Öncelikle yapmanız gerek şey Web Yöneticisi Araçları adresine giderek “Web Yöneticisi Araçları’nda Oturum Açın” yazılı mavi butona basmak. Bulamayanlar için;
Sayfayı açtıktan sonra herhangi bir Google hesabınız ile giriş yapın ve ardından sağ taraftaki “SİTE EKLE” yazılı kırmızı renkli tuşa basın.
Site ekle tuşuna bastıktan sonra karşınıza sitenizin alan adını girmeniz için bir alan çıkacaktır. Sitenizin adını uzantısız olacak şekilde bu alana yazın ve devam tuşuna basın.
Ardından doğrulama yapmak için Google size birkaç yol sunacaktır. Ben .html dosyasını upload ederek doğrulama yolunu seçiyorum. Şekildeki gibi;
2 Numaralı yani indirdiğimiz dosyayı FTP veya upload aracılığıyla sitemize yüklüyoruz. Ben FTP yoluyla yüklemeyi tercih ediyorum. Tabii karar sizin. Yüklemek için ise FileZilla’yı kullanacağım.
Gördüğünüz gibi sitemizin ana dizinine Google doğrulama dosyasını yükledik. Sonradan google’ın doğrulama sayfasındaki bağlantıyı ziyaret edip hesabımızı doğruluyoruz.
Onayladıktan sonra onayladığımıza dair bir bilgi kutucuğu karşınıza çıkacaktır. Devam et dedikten sonra Google Webmaster araçlarından onayı almış olursunuz.