1 - Query sadece alanadları tablosundan domain sutunun verileri döner.
2 - Tabloda domain adında bir sutun yok `id` tinyint(4) NOT NULL auto_increment, `alanadi` text NOT NULL,
3 - SELECT domain FROM alanadlari order by alanadi Order by sıralama için kullanılır lakin küçükten büyüğemi yoksa büyükten küçüğemi olduğu belirtilirki kullanımın mantıksal bir sebebi olsun.
4 - "SELECT alanadi FROM alanadlari order by alanadi desc" sorguyu bu şekilde yazarsanız istediğiniz alandadi değerini görmüş olursunuz :)
1 - Query sadece alanadları tablosundan domain sutunun verileri döner.
2 - Tabloda domain adında bir sutun yok
`id` tinyint(4) NOT NULL auto_increment,
`alanadi` text NOT NULL,
3 - SELECT domain FROM alanadlari order by alanadi
Order by sıralama için kullanılır lakin küçükten büyüğemi yoksa büyükten küçüğemi olduğu belirtilirki kullanımın mantıksal bir sebebi olsun.
4 - SELECT alanadi FROM alanadlari order by alanadi desc sorguyu bu şekilde yazarsanız istediğiniz alandadi değerini görmüş olursunuz :)
hocam çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yaptım ve çalıştı php ile yeni uğraşmaya başladım teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz
Merhaba. lütfen yardımcı olurmusunuz biyerlerde hata yapıyorum ama çözemedim.
emlaklar adlı tablodan il çekmek istiyorum. aynı tabloda ilce 'de var aslında il seçip onun altından ilçe seçebilseydim daha iyi olurdu. ama şuanda illeride listeletemiyorum kutucuk boş.
emlaklar adlı tablodan il çekmek istiyorum. aynı tabloda ilce 'de var aslında il seçip onun altından ilçe seçebilseydim daha iyi olurdu. ama şuanda illeride listeletemiyorum kutucuk boş.
index.php sayfama eklediğim kodlar şu şekilde:
il seç
Sql sorgusundan where il = '' kodunu silersen düzelir.
index.php sayfama eklediğim kodlar şu şekilde:
il seç
PHP'ye kısa bir ara verip bence temel sql terimlerini ve sorgu kullanımlarını öğreniniz.