-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hiç şikayet etmedim. Ama bir arkadaşımın bir makalesini haber sitesi kaynak linkini göstermeden çaldı. Google bir süre sonra arkadaşın makalesini üst sıralara çıkardı. Hatta 1. sıraya. Arkadaşın o yazısı ondan sonra patlama yapmıştı.
Elimden Geliyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Muhabir
-
-
Ad Soyad
G** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
eğer Google bu soruna çözüm bulabilirse her şey değişir.
4 ayrı makalemi, tek sayfa haline getirip yayınlayan milliyet ve gazete vatan'ı şikayet ettim bu şekilde. birkaç güne sonuçları burada paylaşırım. gerçi onlardan da yüzlerce farklı site alıp yayınladı.. nasıl olacak bilmiyorum.
Zen
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Çalmayan yok bu devirde. Bende çalıyorum. Ama asla başlığını ve bazı yerlerini değiştirmeden eklemem. :) Bu şekilde şikayet bile etse biri birşey olmaz. Bana kaç kere dmca şikayeti geldi ama sıralamadan bile düşmedim. Çünkü tıpkısını asla açmam. Ayrıca eski sitelere içerik çalarım genelde. Yeni siteyi çalıntı içerikle doldurunca yükselemiyor :D
Senden çalan kişi olduğu gibi yayınlıyorsa o başka zaten bir süre sonra şikayet etmesende düşürüyor onu komple :D Google bu soruna önümüzdeki yıllarda bile zor bulur çare. Eski siteler yeni siteleri sömürerek yaşıyor şuanda.
Ek olarak: çalıyorum dediysem sürekli çalmıyorum. Çok güzel bir yazı görürsem :D Genelde %80 özgün siteler yaparım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
R** Ö**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Benim yazılarım ara ara büyük siteler tarafından çalınıyor. Bu sitelerden biri mailime karşılık vererek bir yazımı yayınından kaldırdı. Biri de siteme aktif link verdi. Diğerleri de uyarılarımı tınlamadı bile. Bir tanesini Google'a şikayet ettim. Ayrıntısı ile anlattım, ilgili linkleri verdim; ancak 2 ay geçmesine rağmen değişen bir şey yok. Ben ilgili yazımı 5 ay boyunca 8000 kadar ziyaretçiye sunabilirken, çalan adam bir haftada 7000 hit yaptı o yazı ile. Şu anda da durum hüsran. Yazı başlığımın tamamını olduğu gibi yazdığımda o siteden hemen önce çıkıyorum, o da hemen altta. Ancak farklı anahtar kelimelerle yazıyı arattığımda o site ilk sıralarda çıkarken, ben ilk 10 sayfada bile yokum. Adam başlığımın sadece bir kelimesini değiştirmesine rağmen benden çok önce çıkıyor ve Google bunu görmüyor maalesef. Anlayacağınız, bu şikayet bende işe yaramadı. O yazım şu anda neredeyse kayıplarda. Oysa en fazla hit aldığım değerli konularımdan biriydi. Bu arada yazılarım çalınmaya hızla devam ediyor :-)
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Muhabir
-
-
Ad Soyad
G** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
bir gazetecilik mezunu olarak aylardır işsiz geziyorum. Milliyet'e ve diğer gazetelere defalarca iş başvurusu yapmışımdır ama adamlar görüşmeye tenezzül bile etmemiştir.
İşin garibi adamlar yazılarımı bir ikisini de değil, 3 - 5 alıp yayınlamışlar.
daha da kötüsü Google hedef kelimemdeki ilk üç sırayı ( evet ilk üç sırayı ) milliyet'e vermiş :)
Umarım Google'ın bu özelliği bir işe yarar.