Merhaba arkadaşlar bu yazımda size son zamanlarda özellikle'de facebook'ta artan sosyal medya virüslerinden bahsedeceğim.

Son zamanlarda özellikle'de Facebook'ta çok artan sosyal medya virüsü yavaş yavaş diğer sosyal ağlarada yansımaya başladı.Artık twitterde'de çok fazla görünen sosyal medya virüsünden korunmak aslında çok basit.

Facebook'ta Virüslerden Korunma ;
Ayarlar > Güvenlik > Güvenlikten güvenli gezinme açık olmalı güvenlik ayarlarını aşağıdaki fotoğraftaki gibi yapınız.



4. Virüslere ,Floodlara tıklamayınız
Size mesaj yollayabilirler profilimdekine bak tıkla veya şu linke tıkla bak diye yazılar gelebilir bunlara sakın tıklamayın tıkladığınız an sizede virüs bılaşır. Veyada paylaşıyorlar kız böyle böyle yapmıs felan bunlarada tıklamayınız.Herhangi bir foto veremiyorum virüslü bir arkadaşım yok olanları siliyorum.

Not; Bu işlemleri yaparsanız ayarları bu şekilde girerseniz virüslerden kurtulabilirsiniz.Tabi bunlar zorunlu değildir kendinize görede yapabilirsiniz ama bunlar temeldir.
Not 2; Zaman tüneli ve etiketleme ayarlarında Etiketlediğiniz gönderileri zaman tünelinde kimler görebiliri kendinize göre ayarlayabilirsiniz.Önerim ; Sadece ben veya Arkadaşlarımın Arkadaşları

Twitter'de Virüslerden Korunma facebook'takinden kat ve kat daha kolaydır.

Twitter'de Virüslerden Korunma ;

Çok basit bir yol ile size virüslerden korunmayı göstereceğim.
Ayarlar > Güvenlik Ve Gizlilik'e tıklıyoruz. Ve ayarları bu şekilde yapıyoruz.




Bunu yaparak kurtulabilirsiniz bu hesabı korumaya alarak virüs girmelerini engelliyor.Tabi sizde paylaşılan saçma sapan linklere tıklamayacaksınız. Artık hesabınıza virüs giremez gelen istekleri ise onaylayın sorun olmaz.

Not; En çok virüs görülen sosyal medya bunlar.Onun için şuanlık bu 2sini paylaştım.

Virüs Girdi ve nasıl kurtulcam diyosanız ;

Facebook'ta en çok görülen Etiketleme virüsünden nasıl kurtulabilirsiniz onu göstereceğim.

Kurtulmak için Şunları izleyin ; Ayarlar > Zaman Tüneli Ve Etiketleme > Sana benzeyen fotoğraflar yüklendiğinde, kimlere seni etiketlemesi önerilsin 'e Tıklıyoruz Ve onu HİÇ KİMSE yapıyoruz.

Foto Anlatım;



Bunları yaptıktan sonra Böyle birşey açılacak;



Açıldıktan sonra 3 Numaranın yanında Arkadaşlar yazıyor ise Onu Hiç Kimse Yapıyoruz.

Ve kurtulduk :) Artık güvenli bir şekilde sosyal medyada gezip dolaşabilirsiniz.

Lütfen Dikkat !
Facebook ve twitter'da saçma sapan yayınlanan video vb. şeylere tıklamayın.Virüsler %90 ordan gelir.
2. Bir sebeb ise HİLE !
Facebookta Popüler olmak için veya twitter'de herkes hile yapıyor.Hile yapınca aslında popülerliğiniz artmıyor tam tersi düşüyor.Facebook sizden daha akıllı aslında çünkü hile yapıldığını sezince sizin profilinizi arkala atmaya başlar veya facebookunuzu 1,2 aylığına kapatabilir tabi kapatması için 300 arkadaşınız var farzedin ve siz fotoğrafı 1000,2000 kişiye beğendirtiniz işte o zaman facebook la vedalaşma vakti. :)

Kaynak ; SOSYALDAHİ