Proje bana ait değil yazmışsınız ama bağışı açan sizsiniz
Bana para tuzağı olarak geldi
normal bir uzay mekiği bile atmosfere çıkarken 600 700 ton yakıt harcıyor ufak mekik yollayıp içine tek tek yıldız koyulacak ortalama 10 dolar bağış olsa 25.000 yıldız eder bunların tane maliyeti 3 tl olsa eder en az 75.000 tl tutar ki yıldız yapmak için lazer kesim şart artı lazerle isim yazılacak maliyet ciddi yükselir.
Bu sadece iki husus mühendislik kısmını saymadım bile.
Bana para tuzağı olarak geldi
normal bir uzay mekiği bile atmosfere çıkarken 600 700 ton yakıt harcıyor ufak mekik yollayıp içine tek tek yıldız koyulacak ortalama 10 dolar bağış olsa 25.000 yıldız eder bunların tane maliyeti 3 tl olsa eder en az 75.000 tl tutar ki yıldız yapmak için lazer kesim şart artı lazerle isim yazılacak maliyet ciddi yükselir.
Bu sadece iki husus mühendislik kısmını saymadım bile.
Benim projem değil, benim mühendislik alanım da değil hobi olarak bana yakın sadece.
Doktora yaptığım sırada tanıştığım bir dostun projesi. Daha önce 2 füze fırlattılar. Oldukça zengin yatırımcıları var. Hobi olarak gören herkes faydalansın diye indiegogo'da açıldı. Oradan bağış gelmezse iptal olacak bir iş değil zaten.
10 dolarlık bir bağışta yıldız konmuyor. Linki takip etmeden yorum yapmışsınız ama önemsiz canınız sağolsun. :)
Ek Olarak:
Bunu da duymuştum. Bu projeyi yapan kişiler, her sene tekrarlıyorlar aynı şeyi. Bu sene de bağış açalım, destek olanlara da böyle bir jest yapalım diye bir fikri ben attım ortaya :)
Hobi sonuçta. Dileyen katılabilir
Ek Olarak:
Bence güzel bir olay ama para tuzağı değil ise :) ölüyorsun ama senin ismin uzayda yazılı duruyor
Gold'lardan birini alırsan video kaydı da gönderiliyor. Eğer vaktin ve zamanın olursa ülkü lokasyonunu tam olarak öğrenerek fırlatma aşamasına katılımını sağlayabilirim.
Ekvatora yakın bir bölgeden yapacaklar diye biliyorum. Ama benim mühendislik alanım değil çok hakim değilim