Optimus adlı üyeden alıntı

Merhaba hazır konu açmışsınız bende bugünlerde üzerinde çalıştığım bir konuyu danışayım size.
E-ticaret ve kurumsal sitelerde gerek anasayfa gerekse ürün sayfalarında ürüne ait açıklamalar pek yapılamıyor ya da yapılmıyor. Bunun sebebi görüntü açısından ortaya çıkabilecek sıkıntılar ve sitenin genel işleyişine aykırı olması bu durum.

Örneğin bir ürün ya da hizmet için bir blog açıp sadece makale yazarak ürüne ait olan bir bloğu üst sıralara taşıyabiliyoruz. Ama Eticaret sitelerinde ya da kurumsal sitelerde bu kadar çok akademik makale yazmak imkansız.
Bunun önüne geçmek için bazı kaynaklardan aldığım bilgiye göre css3 ün nimetlerinden faydalanıyorlar. Position absolute kullanılan bir div e eksi değerler verilerek div i sayfanın çok çok arkalarına gizliyorlar. Bu sayede gizli div içine linkler, makaleler resimler eklenebiliyor. Bu sayede tek ürün ya da kurumsal sitelerin ana sayfaları içerik olarak güçlendirilebiliyor mantık olarak. Şimdi bu durum google tarafından nasıl anlaşılır acaba ceza uygulanır mı?


Tabiki ceza almanız an meselesidir bu söyledikleriniz genelde anti seo çalışmalarında kullandıgımız teknikler.

Ek Olarak:

weblozi adlı üyeden alıntı

anchor text anahtar kelime üzerinden alınan linklerin son penguen güncellemelerinden sonraki durumu nedir?
teşekkürler

Güzel sorunuz için teşekkürler, hala yararlıdır fakat bunu yaparken alınan kelimenin sürekli aynı olmayıp türevlerininde kullanılması gerekli aksi taktirde doğal durmayacaktır.