Cahillliğimi bağışlayın ama mirc bir sohbet sistemi değil mi. Nedir yani bu sistemi geliştirmek kime ne fayda sağlayacak. Dünyanın en iyi sohbet sitesini yapsanız kime ne fayda. Bunun yanısıra tarihle ilgili yapmış olduğunuz site çok güzel olmuş. Farklı bir hoşgeldin yazısı oldu...
Estağfurullah. Kısaca değinmem gerekirse; Tabiki client kökenli bir sohbet sistemi ve dünyada şuana kadar yapılmış en sağlıklı sohbet programı. Bunu geliştirme kısmına gelirsek, gerek dünyada gerekse Türkiye'de muhabbet, sohbet, chat, ve türevleri olan google arama motoru kelimelerinde kişiler girip gerek web üzerinden gerekse mirc indirerek sohbet sunucularına bağlanıyor. Ben uzun yıllar büyük sunucularda adminlik yaptım ve birçok mirc script yazdım. Bu işten büyük paralar aldığım da oldu. Rekabet var sonuçta ve diğerlerinden farklı bir şey sunmak gerekir o yüzden sunucu sahipleri de mirc script yaptırır. Sunucu sahipleri de gerek ücretli admin gerekse kiralık odalarla büyük paralar kaldırıyorlar. En basit örneği, Soyle.net #Soyle odası aylık 700 tlye kiralanıyor diğer odaları ve alınan admin ücretlerini de göz önünde bulundurduğumuzda kime ne kârı olduğunu anlamış oluyoruz. Haliyle benim gibiler de bundan kâr elde edebiliyor. Mesela geçende yaptığım mIRC görüntüsünü göstereyim. Facebook, twitter, youtube vs büyük siteler mirc içinden açabilme imkanı var. Mesela bu scriptin tanesini 200, 300 tl civarı sattığım oldu 3-4 tane.
Teşekkür ederim sağolasın.