Zanox'da iki yıldan beri hesabım var. Eski halinide yenilenmiş halinide kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim. Gösterim başına Adsense'den fazla verdiğini düşünmek saçmalıktır. Bu işi sadece para kazanmak adına yapıyorsanız adsense'in tıklama ve gösterime yüksek paralar verdiği hiç alakanızın olmadığı kategorlerde site açıp normalinden daha fazla kazanabilirsiniz. Zanox da aynı şekilde oranlarını yüksek tuttuğu reklamlam kategoriler var. Fakat bu demek değildirki teknoloji sitenize 3 kavanoz bal 100 TL reklamı koyabilirsiniz.

Zanox'da reklam verenlere yaptığınız başvuru sonrasında siteniz incelenir, inceleme sonucu reklamlarının yararına olan siteleri seçerek banner ve link reklamları verilir.

Şimdi yine başa döneceğim, ya bildiğiniz işi yapıp az para kazanacaksınız yada bilmediğiniz kategoride sırf zanoxun reklam verenlerinden reklam kapabilmek için didinip duracaksınız.

Ki Zanox, genelde geri dönüşüme dayalı reklam birimleri yayınlar. Örneğin, bannerdaki reklama tıklamanması yetmez alışveriş de yapılması gerekir veya üye de olunması gerekir gibi...

Sonuç olarak ek bir gelir kapısıdır buna birşey diyemem ama Adsense'i sanki deli saçması bir şey gibi tanıtmayın lütfen. Uzman olduğunuz doğru kategoride insanların yararına bir site açarsanız zaten hakettiğinizi kazanırsınız.

Saygılar :)