Gravatar cache eklentisi, sitenizde bulunan avatarları kendi sunucunuzda saklamanıza, bunu yaparak da site hızını arttırmanıza yarıyor. Sizi bilmem ama ben gtmetrix.com‘daki puanlarıma bir vakit fazla takmıştım. Ön belleklenmeyen ögeler arasında gravatar fotoğraflarını görünce bunu araştırdım ve bu eklentiyi buldum.

Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz. Eklentinin kullanımı gayet basit aşağıdaki resimden de bakabilirsiniz.

Eklentiye resimleri saklaması gereken vakti söylüyoruz. İsterseniz başka ayarlar da yapabilirsiniz. Fakat eklentiyi kurup bir iki tıktan sonra eklenti aktif bir şekilde çalışıyor olacaktır. Özellikle benim sitemdeki gibi anasayfasında son yorumlar(resimli) kısmı olanlar için gerekli bir eklenti olacağını düşünüyorum.

Pagespeed puanını arttırmak için başka tekniklerden/eklentilerden de bahsedeceğim yakında. Yazımı okuduğunuz için teşekkürler. Sitenizin değerini arttırma yolunda Gravatar Local Cache eklentisi de sizlerin işine yarayacağına inanıyorum. Bir sonraki eklenti yazısında görüşmek üzere.

Kaynak: http://herzamanileri.com/gravatar-local-cache-eklentisi.html