lostyazilim
tr.link

Altına Yatırım Yapılır mı?

16 Mesajlar 3.824 Okunma
acebozum
tr.link

tuncercetin tuncercetin Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Makine Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 29
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Altından bu hafta zıplama, dolardan ise düşme bekliyorum bakalım ne olacak sonuç.

wmaraci
reklam

Alpazen Alpazen Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek SEO UZMANI
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad A** Z**
  • Mesajlar 488
  • Beğeniler 48 / 114
  • Ticaret 0, (%0)

tuncercetin adlı üyeden alıntı

Altından bu hafta zıplama, dolardan ise düşme bekliyorum bakalım ne olacak sonuç.

Bende sizin gibi bekliyorum fakat seçim dönemi öncesi herşey çok kritik ne olacağı belli olmuyor..

isagold isagold WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek web sitesi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** B**
  • Mesajlar 381
  • Beğeniler 65 / 82
  • Ticaret 36, (%100)
Altın bence bu sene aşağı yukarı yönlü hareketlerine devam edecektir ama yılın ikinci yarısında fed 'in alacağı parasal sıkılaştırma kararı altını düşürecektir
Tahminim altın yükselmeye başladığı zaman elinde altın olanlar belli bir kardan sonra satışa geçiyorlar normalde dış piyasaya bağlı kalmadan satışlar neticesinde altının bir miktar düşmesi gerekiyor ama parası olan şirket sahipleri piyasadaki altınları toplayıp külçe haline getirip bir hafta boyunca ihraç ediyorlar ithalat ihracatı karşılamayınca altında belli bir zaman yükselmeye devam ediyor darphane bu yüzden bir ara sıkıntıya düştü çünkü altın yoktu çeyrek altınları eritip külçe yapılarak ihraç edildi

altaybilgin altaybilgin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 621
  • Beğeniler 105 / 148
  • Ticaret 0, (%0)

tuncercetin adlı üyeden alıntı

Alpazen adlı üyeden alıntı

Bende sizin gibi bekliyorum fakat seçim dönemi öncesi herşey çok kritik ne olacağı belli olmuyor..

isagold adlı üyeden alıntı

Altın bence bu sene aşağı yukarı yönlü hareketlerine devam edecektir ama yılın ikinci yarısında fed 'in alacağı parasal sıkılaştırma kararı altını düşürecektir
Tahminim altın yükselmeye başladığı zaman elinde altın olanlar belli bir kardan sonra satışa geçiyorlar normalde dış piyasaya bağlı kalmadan satışlar neticesinde altının bir miktar düşmesi gerekiyor ama parası olan şirket sahipleri piyasadaki altınları toplayıp külçe haline getirip bir hafta boyunca ihraç ediyorlar ithalat ihracatı karşılamayınca altında belli bir zaman yükselmeye devam ediyor darphane bu yüzden bir ara sıkıntıya düştü çünkü altın yoktu çeyrek altınları eritip külçe yapılarak ihraç edildi

Altın fiyatları jeopolitik gelişmelerle yükseldi. Kırım'ın haftasonu yapılan referandumda Rusya'ya bağlanma kararı alması Moskova ile Batı arasındaki ilişkileri gerdi. Batılı ülkeler referandum sonuçlarını tanımadıklarını söylerken Rusya'ya yönelik yaptırımların sinyalini verdi. Bölgede artan gerilimle yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri altına yönelmeleri kıymetli metalin fiyatını 1391 dolara taşıdı. Gördüğü bu seviyeyle 9 Eylül'den bu yana en yüksek düzeye ulaşan altın daha sonra bir miktar gerileyerek 1383 dolar oldu.

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ DİYE SORARSANIZ?

Bence edecektir ama yükselişin devam etmesi için en önemli kriter, Euro bölgesindeki deformasyon korkusu ve ABD'den gelecek veriler.

Eğer ABD'den iki gün sonra gelen veriler beklentinin altında çıkarsa; işte bu zaman altın son yılların en büyük yükselişine girerbilir.

Bana sorarsanız altın almanın tam zamanı ani fırlama için, ancak temkinli davranmak istiyorsanız iki gün daha nakitte kalın derim.

Hayat sıradan bir bakış açısıdır.
wmaraci
wmaraci

khazadum khazadum Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek SEO Executive & SEO Analyst
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** P**
  • Mesajlar 463
  • Beğeniler 34 / 84
  • Ticaret 3, (%100)
Dövize yatırım yapacağımıza altına yatırım yapmak en mantıklısı.

altaybilgin altaybilgin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 621
  • Beğeniler 105 / 148
  • Ticaret 0, (%0)

khazadum adlı üyeden alıntı

Dövize yatırım yapacağımıza altına yatırım yapmak en mantıklısı.

Evet Altın her zaman yatırımcılar için güvenilir liman olmuştur.
Ancak 2013 sonu ve 2014 senesinin başlarında yatırımcıları oldukça üzdü.
Bugün 7 ayın zirvesine oturan altın bundan sonra kaybettiği güveni geri kazanacak mı bekleyip göreceğiz.
Ben şahsen kendim altın aldım kazanacağımı düşünüyorum.

Hayat sıradan bir bakış açısıdır.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al