LeoneKG adlı üyeden alıntı

Ne kadar enteresansınız yahu. Dini gelişmenin önündeki engel olarak görüyorsunuz. Lakin Osmanlı en yüksek dönemlerinde bile dini adımlar sayesinde mevkii bulmuştu. Çok sevilen İstanbul, dini bir söz üstüne fethedilmişti. Örnek alınan Avrupa ki günümüzde örnek alınması çok doğal, şuanda kendi dinlerini yüceltmek adına işler içerisindedir. Ya da İlluminati denilen oluşum farklı bir bakış açısıyla olsa da bir inanç oluşumu değil midir?

Bazılarının kastı İslam'a başka birşeye değil.


Müslümanlığın son din olmasından dolayı idi Osmanlı'nın bu kadar ilerlemesi. O zaman avrupa kendine inanılacak din aramakla meşguldü. Evet din gelişimdeki en büyük engeldir. Enteresanlık buradan gelmektedir. Avrupa ile kendimizi kıyaslayıp duruyoruz. Neden? Şimdi Osmanlıya en çok sahip çıkanlar Avrupaya benzemeye çalışıyorlar "Ilımlı laiklik" diye.

İnsanlık korkuyor. Objektif bakmaya çalışırken bir bakımdan dinine bütün bir insanın gözünden bakıp yorumlarken diğer taraftan acaba dinsiz (inanmayan ayıdır dinsiz ayrıdır) arkadaşın gözünden nasıldır diye düşünmüyor.

Ayrıca Osmanlı deyip duruyorsunuz. Kardeş katlini vacip gören, uçkuruna sahip çıkmayıp toprak kaybeden, can sıkıntısından insan katleden bir imparatorluğa ilgi duymamı beklemeyin. Osmanlı severler yada Osmancılık akımı düşkünleri Hz. Muhammed'i yanlış anlamışlar. İslamın yayılmasına devam ederlerken dinin gerekliliğini unutmuşlar sanırım.