Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'da Twitter'ın kapatılacağını söylemesinin üzerinden pek fazla geçmemiş olmasına rağmen uygulamaya geçildi. Twitter alınan son dakika haberlerine göre bir çok İSS (İnternet Servis Sağlayıcısı) tarafından Twitter'a giriş iptal edildi. Girilenlerde ise Twitter, en kısa süre de kapatılacak.



Bizler de buna çözüm olarak DNS değiştirme ve birkaç program kullanmak zorunda kalacağız. İşte Twitter'a girmek için programlar ve DNS değiştirme.

1- HotspotShield Programı Kullanarak Twitter'a Girmek

Bu program ile sadece Twitter'a değil, yasaklı olan tüm sitelere otomatik DNS değiştirerek girebilirsiniz. Hatırlarsanız YouTube'da Türkiye'de yasaklandığı zaman çeşitli sitelerin yanında bu yöntem de kullanılıyordu.

Hotspot Shield Programını İndirmek İçin Tıklayın

2- Yasaklı Sitelere Girmek İçin Google Chrome Eklentisi - Shealthy

Bu eklenti sayesinde, Google Chrome kullanıcıları bilgisayarlarına herhangi bir program yüklemeden, sadece tarayıcılarına kurdukları bir eklenti ile yasaklı sitelere girmeyi başarabilecekler.

Stealthy Eklentisini Chrome'a İndirmek İçin Tıklayın

3 - Manuel DNS Değiştirme


İlk olarak Denetim Masası'na giriyoruz ve ardından Ağ ve İnternet bölümünden “Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle”ye tıklıyoruz.



Sol tarafta gördüğüünüz altı çizili "Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin" butonuna tıklıyoruz.




Ağ bağlantınızın özelliklerine tıklayıp gelen sayfadan “İnternet Protokol sürüm 4 (TCP/IPv4)” bölümünü işaretledikte sonra "Özeliikler" butonuna tıklayın. (Benim bilgisayar İngilizce olduğu için SS'de farklı bir dil var)






İnternet Protokol sürüm 4 (TCP/IPv4) özelliklerine tıkladıktan sonra gelen sayfadan “Aşağıdaki DNS sunucularını kullan” seçeneğine tıklıyoruz ve DNS adresimizi yazıyoruz. Resimde bulunan DNS adresini kullanabilir veya aşağıdaki DNS adreslerinden faydalanabilirsiniz;




Google DNS Ayarları:

8.8.8.8
8.8.4.4

Open DNS Ayarları:

208.67.222.222
208.67.220.220

Norton DNS Ayarları:

198.153.192.1
198.153.194.1

Uydunet DNS Ayarları:

62.248.80.161
62.248.80.162


Kaynak