Arkadaşlar alınmayın ama bu konuda bilgiye sahip olan kişi benim aranızda yıllardır oyun onuyorum, yorumluyorum v.s. şimdi ise bir oyun sitem var. Şimdi PC-Konsol oyunculupu denilirse, askeri ücreti falan geçelim arkadaşlar. Askeri ücret ile PC alıp birde İnternet bağlatamaz bir insan durumu el vermez onu geçelim.
Normal maaş alan bir vatandaş ve orta-lise-üvi farketmeksizi okuyan bir öğreci aldığı harçlıklarla senede en azından 2 oyun satın alabilir nasılmı? haftalık 20 TL alıyorsa arkadaş 10 Tl sini yiyip 10 tlsini biriktirebilir(sadece oyun için diyorum+giyim v.b. ihtiyacı varsa onu o ayırdığı paradan kesebilir). Daha sonra ise istediği oyunu alıp oynar.

Bakın orjinal almamada şu var; sürekli korsan indirip oynadığı için ilgi alanında olmayan bir oyunu bile indirip oynar neden sonuçta bedava oynuyor. Ama para verip alırsa sadece fanı olduğu oyunlar, favorisi olanları alır onlarda bir elin parmaklarını geçmez bu konuda çok ciddiyim.

Her haftasonu steamde bazen haftaiçi indirimler var, yaz başlangıcı, kıç bitişi bunalr aralık ve haziran-ağustos gibi oluyor çok ciddi indirimler oluyor 50 Tl lik oyun 10 TL ye iniyor alanlar bilir zaten.

Sonra humble bundle var geçen yıl ekim-kasım gibi 5 dolara yanlış hatıralmıyorsam 9 oyun veriliyordu içinde medal of honor, battlefield 3 gibi büyük yapımlar vardı alın abi 10 TL eder.

Asıl konu TÜRK sektörü ise önümüzde çok çok büyük 2 örnek var.

-Crytek (CRYSİS Yapımcıs)

-TalesWorlds (Mount Blade Yapımcısı)

Heleki TalesWorlds oyunlarından kar elde etmek gibi bir amaçları yok bu yüzden o oyunuda 10 TL playstore dan alabiliyorsunuz. Sadece bölümasonucanavarına girip mount blade yazın 1 saatlik muhabbet var izleyin bakın adamlar bedava bile oyunlarını dağıttılar sdece Türkiye de tanınıp bu sektörede birşeyler yapmak ama destek vermiyorsunuz sonra oyun sektörü yok diyorsunuz. Ayıptır söylemesi bu adamlar nasıl ilerlesin ki şu bakımda kurucusu karı-koca olan talestworlds büyük ödüller valıp NFS-COD gibi büyük yapıtları geri de bıraktı bakın size basit gelebilir ama kitaplara dayanan, tarihi gerçek olayları da anlatıyor bu oyun.

CRYSİS zaten başlı başına şahaser.

Yani daha çok yazarım bu konu hakkında madem 150 TL oyuna veremiyorsanız 10-20 TL ile Türk yapımı oyunları alın bari hem bizim hakkımız yemeyin, hem sektöre faydanız olsun.