Yine uzun ara veren Magozin, neyin peşinde acaba diye soranlar oldu, biliyoruz. :D Magozin’in tek yazarı olan ben (Nurçin), sizlere “ekip kurmayı” düşündüğümü söylemiştim. Hatta kafamda birkaç kişi var diyerek, sizleri meraklandırmıştım ancak okuduğum kitabın etkisinde kalarak bütün fikirlerimi sildim, süpürdüm.
Yaşıtlarımın, yani 10-14 yaşlarındaki arkadaşlarımın interneti sadece “Facebook” dediğimiz sosyal ağdan ibaret gördüklerini, fark ettim ve bunun önüne geçmek için yeni bir şeyler yapmak istedim. Aklıma, sınıf arkadaşlarımdan birkaçını magozin.com’da yazar yapma fikirleri vardı ve arkadaşlarımla görüştüm, hepsi de sevinerek kabul ettiler. Aramızda ne yazacaklarını vs. konuştuk ancak onlardan birkaç hafta belki de birkaç ay istedim. Çünkü kendileri sadece “Facebook”a girdikleri için, Facebook’tan başka hiçbir şeyin dedikodusunu yapamayacaklardı.
Görüştüğüm 4 arkadaşım da “bayan” çünkü bu gibi işleri bayanların da yapacağını göstermek istiyorum. Bu olayda hem arkadaşlarıma internetin diğer yüzlerini göstermiş olacağım hem de bayanların azimlerini :) Onlara nasıl WordPress kullanılacağını anlatan bir video çekeceğim, bunu belki kişisel bloguma da koyabilirim.
Bildiğinizi öğretin, bilmediklerini öğrenmeye çalışın. Ben bildiğim kadarını öğretmek istiyorum, sizler de bunu yapın. :)
Bu bir dedikodu haberi değil, magozin duyurusudur…