Dünyanın lider hafıza ve depolama ürünleri sağlayıcısı Transcend, SSD ailesinin yeni üyesini tanıttı; SSD18C3 isimli Taşınabilir SSD. Yeni taşınabilir SSD, USB 3.0′ın tüm yeni performans avantajlarını SSD teknolojisinin dayanıklılık avantajı yanında günümüz taşınabilir sabit disklerinden çok üstün olan kararlılık ve SSD ye özgü hız ile beraber sunuyor.

Turbo Mod: 260Mb/s ya ulaşan veri transfer hızı
Yeni USB 3.0 SSD18C3, yüksek kaliteli NAND flash hafıza kullanan gerçek bir SSD. İçerisindeki yenilikçi mühendislik ile USB transfer hızını gözle görülür şekilde daha performanslı olarak sunuyor. Kurulumdan sonra SSD Turbo moduna geçtiğinde veri transfer hızı USB 3.0 portu üzerinden 260Mb/s’a kadar ulaşabiliyor. SSD18C3 özellikle okuma amaçlı uygulamalarda çok üstün performans sağlıyor. Örneğin tam bir DVD movie 15 saniyede tamamlanabiliyor. Yeni taşınabilir SSD ayrıca USB 2.0 standartı ile de uyumlu ve şu anda USB 3.0 portuna sahip olmayan kullanıcılarda USB 2.0 üzerinden veri transferini SSD avantajları ile yapabiliyor.



Lastik Dış Yapısı Sayesinde Ekstra Dayanıklı
İçerisinde hareketli parçalar olmadığından SSD18C3 sessiz ve ısınma sorunu olmadan performanslı bir şekilde çalışabiliyor. Ayrıca yapısı şok ve titreşimlere karşıda dayanıklı. Bu sağlamlığı arttırmak için ayrıca SSD dış darbeleri ve sallantıları daha da etkisizleştiren ve kaymayı azaltan silikon bir dış katmanla kaplanmış olarak yapılandırılmış. Bu güçlendirilmiş dış yapı ve darbe azaltıcı depolama teknolojisi SSD18C3′ü yüksek performansa ihtiyaç duyan ve özellikle farklı ortamlarda sıklıkla kullanacak son kullanıcılar için mükemmel bir çözüm haline getiriyor. Oyun kartı büyüklüğündeki boyutu ile SSD18C3 ayrıca hem çok hafif hem de çok kolay taşınabilir yapıda.

Tek Dokunuşla Yedekleme ve JetFlash Elite Yazılımı
SSD18C3 ayrıca son kullanıcılara büyük kolaylık sağlayan Tek Dokunuşla Yedekleme butonuna sahip. Bu yedekleme sistemi ile son kullanıcılara verilerini kolay ve hızlı şekilde yedekleme ve senkronize etme özelliği sağlanmış oluyor. Cihaz üzerinde JetFlash Elite veri yönetimi kullanılarak SSD daha üretken bir şekilde kullanılabiliyor.Yazılım otomatik olarak websitelere giriş ve web tabanlı olmayan email uygulamalarına otomatik olarak giriş için yapılandırılarak kişiye özgü bilgiler paylaşılmadan internet olan herhangi bir bilgisayar üzerinde kullanılmasını sağlıyor.

Transcend’in yeni SSD18C3 modelinin 64GB için yaklaşık 224usd ve 128GB için 448usd gibi bir fiyattan son kullanıcıya sunulması bekleniyor.

kaynak