IBRA adlı üyeden alıntı

Dolar ve euro bu kadar yüksekken iyi bi oyun ortalama 100 lira..
Orta gelirli biri bu parayı vermez...

İlk yorumumda bunu anlattım işte. Madem alamıyorsa başkalarının-benim hakkıma girmeyecek indirmeyecek.

bir oyun 100 TL ise ayda 8 TL biriktirse yılda 100 TL eder bir oyun parası, orta gelirli dediğin insan da yanlış anlamadıysam 1500-2000++ gibi maaşı olan insan. Ki oyunu oynayanlar öğrenci olduğunu düşünürsek haftalık,günlük artık nasılsa harçlık alıyor, aldığı harçklıkla biriktirebiliri her türlü. Benim yeri geliyorki 5 Tl harçlık aldığım oluyor haftalığım 20 Tldir içinde akbil parası dahil. bir simidin 1 TL lduğunu düşünsek yani alternatif çok almak isteyen her türlü alıyor ve bir süre sonra yılda alacağı oyun bir elin parmağını geçmiyor çünkü artık favorileri var beğendiği birkaç oyun var diğerlerini alıp oynamıyor ilgisini çekmiyor ;)

Yani imkansız yoktur farklı yolları deneme vardır....

Diğer arkadaşımda hangi oyunlar demiş. Örnek vereyim oynadığım oyun Battlefield 4, bu oyun için klanlar var Türkiye de bir tane büyük klan var 9 yıldır devam ediyor ve kadrosu sağlamdır, ESL de maçlara çıkıyorlar ve gözde klanlardan çünkü hep kazanıyorlar. Bende bu klan içindeyim. Ama uluslararası maçlar ise bunun için sponsor lazım, gidiş geliş konaklama, yeme içme v.b gibi ücretleri karşıalmak için para lazım buda bizde olmadığından uluslararası olmuyor. Bunu birçok oyun var. LOL mesela....

Ek Olarak: aklıma geldi PAPERS PLEASE isimli bir BAĞIMSIZ OYUN var geçen sene çıkış yaptı, oyun pixeller ile yapıan bir oyun yani AAA kalite değil ama kurgusu senaryosu bu oyunu BAĞIMSIZ OYUN FESTİVALİNDE büyük ödülün sahibi yaptı, bunu bir oyun daha var bizde MONOCHROMA BAkınız yani bu oyuna