Kaynak: Toplu Domain Sorgulama Programı

Arkadaşlar şayet program işinize yararsa, yazının orjinal linki olan kişisel siteme de bir teşekkür mesajı bırakırsanız çok memnun olurum.

Bu yazımda sizlerle paylaşacağım program sayesinde toplu olarak domainler sorgulayabilirsiniz. İstediğiniz kelimeleri yazıp uzantıları seçiyorsunuz. Kendisi o kelimenin seçtiğiniz uzantılarını oluşturuyor ve sorguluyorsunuz. Bu sayede çok hızlı biçimde farklı sunuculardan domain sorgusu yapabiliyorsunuz.

Şimdi sizlere programın kullanışından bahsedeceğim.

Programı İndir
(46,5 KB)

İndirdiğiniz klasördeki whoistd programını çalıştırıyorsunuz. Program açılır açılmaz yeni bir pencere açılıyor ve bu pencereden “Domain Listesini Düzenle” butonuna tıklıyorsunuz.




Ardından açılan pencerede birinci bölümde aramak istediğimiz domain kelimelerini ve ikinci bölümde de aramak istediğiniz uzantıları yazıyorsunuz, ardından tamam butonuna basıyoruz.



Tamam butonuna bastıktan sonra eski pencereye geri döneceksiniz. Burada seçtiğiniz kelimelerin ve uzantıların bütün kombinasyonlarının hesaplandığını ve listeye eklendiğini göreceksiniz.

Yeni açılan pencereden yapabileceğiniz bir diğer ayar ise, kaç domain sorgusundan sonra kaç saniye duraklama yapılacağıdır.




Burada mutlaka bir duraklama süresi verin diye tavsiye ediyorum. Bunun sebebi ise, domain sorgulamaları birçok whois kaynağından yapılıyor ve bazı firmalar belirli sayıda whois sorgusu yapma izini veriyor. Çok abartılı rakamlarda domain sorgulaması yaptığınızda dolu olan domainlerin boş olarak gösterildiğini göreceksiniz. Bunun sebebi o firmadaki sorgulama hakkınızın şu anlık IP adresiniz için bitmesinden kaynaklanmaktadır.

Tamam butonuna bastığınızda domain sorgulamalarınız başlayacaktır.