
[COLOR=Black]
Anonymous Açıkladı ; 5 Kasım'da Facebook çökecek![/COLOR]
Anonymous, en çok ziyaret edilen internet sitesi Facebook'a saldıracağını açıkladı. Uluslararası örgütlere, Japon teknoloji devi Sony'e ve Amerikan bankalarına yaptığı saldırılarla adını duyuran hacker grubu Anonymous, en çok ziyaret edilen internet sitesi Facebook'a saldıracağını açıkladı. İnternet üzerinden yayınladıkları videoda, grup üyeleri '5 Kasım'da Facebook çökecek. Gizli sayfalarınızda yer alan her türlü bilgi, video ve fotoğraf elimize geçecek. Bunları isteğe göre satabiliriz' açıklamasında bulundu. 750 milyonu aşkın ziyaretçisi olan Facebook'un kullanıcı bilgilerini hiçbir zaman silmediğine dikkat çeken Anonymous ekibi 'Bunu insanların iyiliği için yapıyoruz' dedi.
[COLOR=red]Daha bugün 15-20 Dakika önce fark ettiyseniz, facebook çöktü mesajların hepsi okunmamış olarak göründü, tüm duvarlardaki paylaşımlar profiller herşey gitmişti.
[/COLOR][COLOR=Black]Bildiğiniz gibi anonymous saldırı grubu özgürlükçü internet sloganıyla dünyanın dört bir yanında özgürlük adına saldırılar düzenlemiş bir grup. 22 Ağustos olayı için Türkiye'nin devlet dairesi sitelerinede saldırılarda bulunmuşlardır. Gelen son bilgiler neticesinde ekipten birinin (Kurucu olduğu sanılıyor) dijital ortamda ses değiştirerek Youtube 'ye bir video koyduğunu öğrendim ve biraz araştırmalarım sonucunda Anonymous grubu 5 Kasım tarihinde "FACEBOOK YOK ETME" adında bir eylem yapacakmış. Bir kaç noktaya dikkat çekmek istiyorum aşağıdaki başlıklarda bunları görebilirsiniz. Neden olarak Facebook'un bilgilerimizi devletlere sattığı iddaası. Çoğumuzun hakkında ailesinden daha çok bilgi bilen facebook bilgilerimizi devletlere satmakla suçlanıyor. Anonymous grubuda bunun için 5 Kasımda Facebook'u tarihten silmek için yola çıkıyor.
[SIZE=3][COLOR=Red]Neden 5 Kasım ?[/COLOR][/SIZE]
Anonymous'ın " Facebook operasyonu" 5 Kasım'ı tercih etmesi tesadüfî değil. Grup kendilerine simge olarak Guy Fawkes'ın maskesini kullanıyor. Fawkes, 5 Kasım 1605'te yılında İngiltere'de Parlamento'yu ve Katoliklere baskı yapan Kral 1'nci James'i barutla havaya uçurmayı planlamış ancak başarısız olmuştu.
[SIZE=3][COLOR=Red]Facebook Bilgilerimizi Paylaşıyor mu ?[/COLOR][/SIZE]
Facebook sözleşmesi gereği bütün bilgilerinizin hakkı facebook'un oluyor. Eklediğiniz fotoğraflar eklendikten sonra telif hakkı Facebook Inc 'e geçiyor. Sizin fotoğraflarınızla reklam yapabilir veya ajanslara model resimi olarak kullandırabilecek hakka sahip oluyor. Bunun dışında sildiğiniz bilgiler ayrıca yedek veritabanından silinmediği için videolarınız fotoğraflarını vs. sistemden silinse bile yedek sunucularda hala duruyor.[/COLOR]
Duyuru Videosu:
[M]http://www.youtube.com/watch?v=SXLxiMemYc0&[/M]
[SIZE=5]Anonymous Yazılı Mesajı:[/SIZE]
Dünyadaki vatandaşların dikkatine,
Aşağıdaki uyarıyı dikkate almanızı umarak dikkatinizi çekmeyi umarız:
Hepinizin  pek çok sevdiği haberleşme ortamınız yok edilecek.Eğer istekli bir  hacktivistseniz veya bilgi özgürlüğünü korumak isteyen biriyseniz o  zaman davaya katılın ve kendi gizliliğiniz için Facebook'u öldürün.
Facebook  bilgileri yönetim bürolarına satıyor ve güvenlik firmalarını  bilgilendirmek için el altından hesapları veriyor ki Dünyadaki tüm  insanlar üzerine casusluk yapabiliyorlar.Bunların bazılarından sözde  beyaz şapkalı infosec firmaları otorite yanlısı yönetimler için  çalışıyor,Mısır ve Suriye gibi.
Facebook'ta yaptığınız herşey  gizlilik ayarlarınıza bakmaksınız Facebook'ta kalıyor,ve hesabınızı  silmek imkansızdır.Hesabınızı silseniz bile,tüm kişisel bilgileriniz  Facebook'ta kalabiliyor ve herhangi bir zaman yeniden elde  edilebiliyor.Facebook hesabınızı daha gizli yapmak için gizlilik  ayarlarınızı değiştirmek de bir aldatmadır.Facebook sizin hakkınızda  ailenizden daha çok şey biliyor.
Internetteki insanlarının içinde  olduğu gerçeklerden saklanamazsınız.Facebook Antisec davasının  karşısında.Ne onlardan ne de herhangi bir yönetimden güvenli  değilsiniz.Bir gün arkanıza bakacaksınız ve ne doğru birşey yaptığımızın  farkına varacaksınız,Internet'in hükümdarlarına teşekkür  edeceksiniz,biz size zarar vermiyoruz ama kurtarıyoruz.
İsyanlara  devam.Bu gizliliğin veya reklamın geleceği üzerine bir savaş değil.Bu  seçim ve bilgilenmiş rızanın savaşı(Buralardan emin değilim).İnsanlar  tcvz'e uğradığı,gıdıklandığı,rahatsız edildiği ve sonuçları anlamadığı  şeyleri yapma konusunda kafaları karıştırıldığı için bu gözler önüne  seriliyor.Facebook kullanıcılara seçenek verdiğini söylüyor,ama bu  tamamen yanlış.Sizden milyonlar kazanmalarına rağmen kullanıcılara  illüzyonu veriyor ve onların iyiliğinden uzakta detayları saklıyor.Bir  servis bedavayken,bu gerçekten sizden ve bilgilerinizden para  kazandıkları anlamına geliyor.
Bir süre düşünün ve tarihten silineceği güne hazırlanın. 5 Kasım 2011
Şimdi  bu bizim dünyamız.Biz ülke olmadan, diniönyargılar olmadan yaşıyoruz.  İzlenmemeye,gizlice yaklaşılmamaya ve kâr için kullanılmamaya hakkımız  var.Köle olarak yaşamamaya hakkımız var.
Biz Anonymous'uz.
Lejyonuz.
Affetmeyiz.
Unutmayız.
Bizden ümit bekleyin.
  

