KarakayaEmre adlı üyeden alıntı

Merhaba Buray Bey

Şunu belirtmek istiyorum türkçe bir arama motoru geliştirmeye çalışıyorsunuz ancak hazırladığınız slaytları türkler okuyamıyor.Sizce bu biraz tezatlık değil mi?

Emre bey öncelikle zaten açıkladım bunu destek olmayan kişilerin ingilizce bilmesi gerekiyor. Tahmin ettiğiniz gibi Türkçe bir browser için dahi olsa bütün kodların ingilizce olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Türkçe browser için makaleleri Türkçe yazmak gerekmiyor. Sadece dil dosyasını kurulumda eklemek yeterli oluyor direk tanımlama ile Türkçe dil desteği sağlanıyor.

Makalelerin ingilizce olmasının başlıca nedeni işten anlıyorum diyerek gelen kişileri kolayca baştan elemek. Burda yazılımcı arkadaşlarımızın konuyu anlaması ve olası bir eksikliği görmesi açısından makale paylaşımı yapıldı. Bunun dışında bir amaç yok şayet ingilizce ne yazdığını anlamıyorsa zaten yazılımcı değildir bu nedenle ingilizce makale yayınlamış olmak da bir tezatlık görmüyorum.

İlginiz için teşekkürler.

Ek Olarak:

S4L1M adlı üyeden alıntı

geliyooo diye arama motoru ismi mi olur hiç düzgün bişey yapamıyoz


Kulp takmakta üzerimize yok Google diye isim oluyor ama geliyoo diye olmuyor yahoo diye oluyor ama geliyoo diye olmuyor davuldengidenginecalar.com nasıl? Her ne yaparsak yapalım insanımız ona takacak bir kulp bulacaktır. Biz bunu uygun gördük uygun görülene saygı duymak bu kadar zor olmasa gerek. Eleştirinizi anlıyorum ancak 4 yıldır aynı şeyleri duyuyoruz biraz teknoloji dönsek diyorum artık neler yapabiliriz biraz ona baksak isimlere takılmadan.

Saygılar