Metin adlı üyeden alıntı

Merhabalar,

"Business Models" ve "Function" olarak belirttiğiniz yerler "Web Browser" tanımıdır, sizinle alakalı özelleşen bir nokta bulamadım;

http://en.wikipedia.org/wiki/Web_browser


"Gecko (Layout Engine)" ve "Standards Support" kısmı da aynı şekilde;

http://en.wikipedia.org/wiki/Gecko_(layout_engine)


DOM ile alakalı kısımlar da birebir alıntı;

http://en.wikipedia.org/wiki/Document_Object_Model


HTML5 ile alakalı kısım ve görsel örnekler ise şuradan kullanılmış;

http://dev.w3.org/html5/pf-summary/introduction.html


MathML ve XML kısımları da şayet öyle;

http://en.wikipedia.org/wiki/XHTML
http://en.wikipedia.org/wiki/MathML


RDF kısmı da hakeza;

http://www.w3.org/RDF/
http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie



Kısacası yorumumu aşağıdaki alıntı üzerine yapıyorum.



Eksik ve yanlış gördüğüm şeyler var evet, konunun Geliyoo Browser olarak bahsettiğiniz şeyle alakalı olarak özelleşmiş herhangi bir tarafı yok. Herkesin internet üzerinden okuyabileceği standart bilgilerin sizin sisteminizle alakalı olan noktalarını belirtmeniz gerekirdi. Gözünüzden kaçan noktalardan birisi ise kaynak kullanımı. Bir tanıtım yaparken ifadelerinizin kaynaklarını belirtmeniz gerekir, hele ki birebir kullanıyorsanız hepsini paylaşmanız daha etik olacaktır.

Şu PDF dosyası ise şurada not olarak kalsın: http://docdroid.net/agca


Değerli metin kaynakları nerden kullandığımızı yazar mısınız diye yazmadım ki eksik yada arada kullanılan kaynak hataları ile ilgili bir sorum oldu. Destek olabilecek arkadaşlardan. belli kaynaklar kullanarak oluşturuluyor browser zaten sıfırdan kendi webkitini yazarak browser yapmak deveye hendek atlatmak ile aynı şey. Burada benim bahsettiğim şey eksik gördüğünüz atladığımız ve gözden kaçırdığımız bir detay var mı, şunu kullanırsanız daha iyi olabilir diyeceğiniz bir detay. Yada şu açıdan bakarsak şunlar daha etkili olabileceğiniz bir detay.

Yukarda belirttiğiniz kaynaklar zaten PDF içerisinde de var, ne kullanıldığı hangi şekilde kullanıldığı nereden faydalanıldığı yazıyor link vermenizi burdan burdan kaynakları elde etmişsiniz demenizi anlamadım yada anlam veremedim. Kullandığımız herşey zaten PDF de yer alıyor linkler neden?