Mağara Adamı adlı üyeden alıntı
Adsense varken eklediğinizde şikayet edilmediği sürece sıkıntı yaşamazsınız. Adsense alma konusunda ise sıkıntı yaşarsınız. Eklediğiniz videoların telif hakları alınmamış olabilir. Benim ki sadece bi fikir. Kim bilir belki adsense çalışanın arkadaşı sizinle aynısektör de site açmış o yüzden izin vermedi. Bunlar Sadece Fikir daha ötesi değil.O yüzden bir Şey iddaa etmek gibi bir niyetim yok
Ek Olarak:
Dizi-mag'in kapanma sebebini bir araştırın Hocam. Youtube de dizi bölümleri yayınlanıyor dimi. Ve oradan alınan embed kodu ile Siz sitenize ekliyorsunuz. Film siteleri için vk Örneğin.
Bu söylediğinizden bu kadar Eminseniz, Acun Medyaya ait bir videoyu veya Vimeo'ya ait bir videoyu kullanın. Sonra gelin sonucu buraya Yazın.
internet yayıncılığı temelinde sorumluluk taşıyan bir iştir. Bir örnek vereyim , siz gidip Bayanlar için randevu alma-verme sitesi açamazsınız. Anında polis kapınıza dayanır. ilan veren suçlu sayılmaz ama ilanı yayınlayan suçlu sayulır. Çünkü siz aracılık yapıyorsunuz.
Kurumun daha önce bir başkası tarafından veya eser sahibinin kendisi tarafından umuma açılmış yani internette paylaşım kodu verilerek herkesçe paylaşılmasını onaylamış olduğu bir videonun, bir başka sitede bu kodun kullanılarak yayınlanması gerekçesiyle siteler hakkında erişime engelleme kararı aldırması hukuka aykırılık teşkil eder. Neticede youtube zaten telif hakkı ihlalleri hakkında oldukça hassas bir sitedir ve bu gibi sitelere öncelikli yapılacak başvuru ile videonun kaynağından kaldırılması ile otomatik olarak diğer sitelerden de kaldırılması sağlanabilecekken kurumun diğer sitelerle ilgili yasal süreç başlatması ve sitelerin kapatılmaması için lisans satın alınması gerekliliği hakkındaki teklif ve bildirimleri, bunun hukuk savaşı değil ticari bir savaş olduğunu göstermektedir. Üstelik Youtube, Dailymotion gibi sitelerle bu tip kurumların yaptığı anlaşmalar sonucunda, videoların telif hakkı ihlali hakkında gösterilecek hassasiyetin yanında, aynı zamanda kurum için de tek tek embed kod verilerek paylaşılan siteler hakkında dava açmaktansa, tek bir sitenin muhatap alınması büyük kolaylık teşkil eder.
Yabancı mahkeme kararlarında da müzik yada film birliklerinin telif hakkı ihlali konusundaki davaların Youtube, Google gibi büyük sitelere açıldığını ve açılan davalarda embed kodu kullanarak videonun başkaları ile paylaşılması sonucunda oluştuğu iddia edilen zararın ve ihlalin berteraf edilmesi için içeriğin kaynak siteden kaldırılması hakkında karar verildiğine tanık olmaktayız. Örneğin Almanya’da Alman müzik birliği GEMA tarafından Youtube’a açılan davada embed ediliyor diye ilgili videoların kaldırılması istendi ve verilen kararda içeriğin Youtube’dan kaldırılmasına aksi halde para cezası ödeneceğine karar verildi. Neticede Youtube söz konusu videoları kaldırdı. Ancak söz konusu kararda ilgili videolar GEMA’nın kendisi tarafından yüklenmiş videolar değildi, üstelik GEMA tek tek embed edilerek videoların paylaşıldığı Facebook profillerine, bloglara ya da forum sitelerine dava açmış değildi. Dava doğrudan ihlale sebebiyet veren kaynak siteye açılmıştır ki doğrusu da budur.