Süha Mete adlı üyeden alıntı
Paravan stratejisi hakkında web'teki bir sürü yazıyı okudum. Bende şuan, ilk özgün ve düzgün içeriği girilmiş 10 paravan mevcut. Hiç bir link vs verilmedi. Paravanlara daha bugün ve dün içerik girildi. Sorular şunlar?
Link döngüsü yapmak korkutuyor ama cidden daha fazla yarar mı sağlıyor? Öyle mi yapayım?
Bir sonraki içerik giriş vakti ne zaman olsun ve nasıl devam etsin?
Sonunda ne zaman link çıkışı yapayım?
Abi e kitap mı yoksa onlarca içerik mi? Sana tekrar geldim :) Her yazıdan sonra isminle yazının içerik kısmının sahibinin sen olduğunu belirtmeyi düşünüyordum. Word hala duruyor. Şuan zaten hali hazırda 20 taslağım var normal konularımda. O 20 konu bitmeye yakın Word'ü derleyeceğim abi. Ama sen beni alıntılayınca bana bildirim gelmiyor kaçırıyorum cevabı :)
Merhaba, geciktiğim için kusura bakma yoğun çok fazla bu çalışma dönemi.
Paravan sitenin ne olduğunu bilirsek, tüm sorularına yanıt vermiş oluruz. Paravan site, diğer bir siteyi deskleyen naylon bir sitedir. Bu yanlış. Paravan site, bir tabirdir. Benzetmedir. Tanımlamak için böyle deriz ve bunu, sadece biz biliriz. Ziyaretçi bilmez. Biz kendi aramızda tanımlamak için paravan diyoruz. Bu bir sır. Ve aramızda kalsın bu sır (:
Asıl siteyi seo konusunda daha üste taşımak, yahut bulunduğu konumu korumasını sağlamak için ikinci bir site açılır ve linkler ile referans olunur. Çünkü başka siteler bizim sitemize ya bu şekilde referans olmaz, olmak istemez, yahut ücrete tabidir ve pahalıya patlayabilir.
Buna göre; şimdi düşünelim. Bir başkasının vermesi lazım ve vermiyor. Bizde bu yüzden bu siteyi açıyoruz. Ne olması gerkli? Aynısı olması gerekli. O halde o aynısı olacak site nasıl bir site? Haftada bir içerik girip tek bir siteye link verip devamlı reklam yapan bir site mi? Hayır! Peki biz ne yapıyorz? Siteyi açıyoruz, 3-5 asıl siteden kopya yazı veya sallamasyon değersiz anlamsız yazı girip habire link veriyoruz. Peki şimdi normalde aynısı olacak siteyle bir benzerliğin kaldı mı? Hayır! Paravan aramızda sırken, gelen ziyaretçiden arama motorlarına kadar, bu bir paravan sitedir duyduk duymadık demeyin demiş olduk. Peki biz bu siteyi neden açmıştık?
Paravan site, bir web sitesidir. İçeriğide devamlı girilir. Link döngüsü, bilmeyen ve bilip fazla kazanmak isteyen seo danışmanı demiyorum! seocuların işidir. 5 paravanla 1 paravana çıkış yapacaksın. Çıkış yapılan paravandan ana siteye link basacaksın. Yahut diğer döngüler.. Bak eğer bunun yararı olsa idi, blog açmak bedava, herkes yapardı bunu. Bazıları şu ikileme düşebilir. Kardeş ben paravan kullandım ve üste çıktım ama! İnanın o kelimenin rakibi yoktur. Tek link referansıyla da çıkacaktın sen zaten. Kerameti paravanda aramayın. Boş işler onlar. Dolu olsaydı ah keşke (: Ama bu işler o kadar basit değil. Bilinçli olun.
Sonuç olarak, paravan site bir web sitesidir. Bu şekilde yayın yapın. Logosundan içerik kalitesine kadar. Sadece sitenize özel yayın yapmayın.
Link çıkışları konusu hala çok geride bilinç. Bakın, aydın doğan yeni bir dergi çıkarttı diyelim. Site bu gün yayınlandı diyelim. Peki açıldığı gün tüm doğan yayın grubu sitelerde bu adamın footer da linki konuluyor mu? Evet. E hani spam hani ceza hani ilk bilmem kaç ay link almayın seocu öğütleri? Kimse link aldığı için ceza yemez bitsin şu konu (: Cezalar anahtar kelimededir. Sen her yere anahtar kelimeni basarsan ceza yersin. İstediğin zaman link al link ver zerre şüphen olmasın zararı yok olmaz.
İçerikte olsun e kitapta. Ulaşabildiğin yerlere ulaş. İnsanlar küçük şeylerde yıpratmasın kendilerini. Öğrenmelerine vesile ol ama, önce sen öğren. Bana kalırsa, sen oku, anla, ve sen yaz. Hatta bir soru cevap kısmı oluştur. Burdan aynısını orada yayınlamak yerine sen anladı isen sen öğretmeye başla ve bayrağı devral benden(: Bu daha hayırlı