Çok fazla etkilemiyor ki bu durum , biz de geçerli saymıştık bu tarz şeyleri . Ayrıca tüm okulda geçersiz oy %1 hatta %0.5 bile değildi .
Sandık görevlileri yazımlara dikkat etmeli hatta işi olmayan arkadaşlar hangi partiden olduğu da önemli değil , seçim sonrası sayım zamanında bir sandığın başında bekleyerek çıkan oyu kendisi de yazıp askılarla karşılaştırmalı . Kendi partisinin temsilcisine giderek o sandık için belirtilen oy ile kendi tespit ettiği oyu karşılaştırıp doğrulamalı.
Sandıkların ilçede toplanacağı seçim merkezlerine götürecek olan sandık sorumlularına araçsa araçla eşlik edilmeli.
Yani oy hırsızlığı hile hurda o ucu yırtık falan filan pusulalardan olmaz , sandıklar sayılırken yazımlarda olur , çuvallar ilçe seçim kurullarına taşınırken olur , o seçim kurullarında merkezi oylar toplanırken hesaplanırken olur.
İsim vermiyorum partilerden birinin bütün kullanıcılara açık mahalle mahalle oy sayılarını işleyebilecekleri kontrol edebilecekleri bir sistemi vardı ama ysk yasaklamış o sisteme izin vermemiş , şeffaflığa niye böyle karşı çıkıyorlar diye şüpheye düştüm .
Bence tüm partililerin özellikle dikkat etmesi gereken konu az önce de söylediğim gibi sayım sonrası yazılan çizilen oylar 1200 oy 120 diye yazılır kaza oldu derler 120 1200 olarak yazılır kaza oldu derler buna dikkat etmek lazım seçim burada kaybedilir kazanılır.
Oy kullanacak parti yok , kullanmayacağım deme arkadaş git , sevdiğin parti yoksa da sevmediğin partinin zıttına kullan yine kullan belediye seçimi bu . Belediye başkanları seçilecek , sevdiğin görüşüne uyan parti yoksa da sevmediğin adamların gelmesine başkan olmasına engel ol. İstediğin seçilmesede , istemediğin zayıflasın. Bölgemde benim de desteklediğim adamın kazanma şansı hiç yok ama bari gidip eski adayın olmaması için görüşümle falan hiç alakası olmayan bir partiye kullanıcam.
Oy kullanacak parti yok evet bence de yok ama kesinlikle kullanılmayacak bir parti vardır elbet gözünde , bir şekilde böyle değerlendirsin seçime gitme niyeti olmayanlar. 1 oy 1 oydur gidin tepkinizi koyun , seçime gitmeyerek bütün herşeyi kabul ediyorum mevcut durumdan çok memnunum demek de oy kullanmadan taraf belirlemektir , farketmeden yanlış tarafta olmayın ;)