Bi bilgilendirme mesajı yazmışsınız, okudum sevindim. Önemli detayları belirtmişsiniz.
Ama son eklemeniz, yani demek istediğiniz, "sayımda hile yapılıyor" demekten başka birşey değil. Resmen o insanlara iftira atıyorsun, gözünüzle görmediğiniz etmediğiniz şeylere dil uzatıyorsunuz. Çok çok yanlış birşey.
Ben siyasi görüşümle bu yorumu yazmadım, ama kimseyi karalamaya veya birilerinin kafasını karıştırma hakkınız yok. Adam gibi "Kontrol edin, belki oylarınız geçersiz diye sayılmaz veya bir dalavere dönebilir" yazın. Ama direk "ülke bu hale geldi" demeniz çok yanlış.
Ama son eklemeniz, yani demek istediğiniz, "sayımda hile yapılıyor" demekten başka birşey değil. Resmen o insanlara iftira atıyorsun, gözünüzle görmediğiniz etmediğiniz şeylere dil uzatıyorsunuz. Çok çok yanlış birşey.
Ben siyasi görüşümle bu yorumu yazmadım, ama kimseyi karalamaya veya birilerinin kafasını karıştırma hakkınız yok. Adam gibi "Kontrol edin, belki oylarınız geçersiz diye sayılmaz veya bir dalavere dönebilir" yazın. Ama direk "ülke bu hale geldi" demeniz çok yanlış.
Bu gözden kaçmış evet doğru söylemişsin orada hata yapmış konuyu açan arkadaş . Sıkı bir iktidar karşıtı olduğum halde benim de görüşüm sandıkta hile yapılmadığı yönünde. Yapılmış bile olsa sonucu etkileyecek kadar büyük olmasına ihtimal vermiyorum , mevcut ülkenin durumu kötü evet , fakat bu sandıkta hile ile iktidar olunduğu anlamına gelmez. Beğensek de beğenmesek de kazanan parti hileye ihtiyaç duymayacak bir oyla kazandı . Yani halk seçti bunu hileye gerek kalmadan.
Kendi adıma konuşabilirim kandırıldık yalanlara inandık geçmiş kötü yönetimlere kızgınlığımızı sandığa yansıttık . Sonuç çok daha beterleri ile karşı karşıya kaldık. Halkın yanında durur sandıklarımız zulme başladı zenginleşmeye başladı alengirili işler çevirmeye başladı zenginleştikçe zenginleştiler. Karşısında dikilip dur ne yapıyorsun diyen kim varsa devirdiler , ülkeyi çözümsüz sorunlarla karşı karşıya bıraktılar savaşın , bölünmenin , finansal çöküşün eşiğine getirdiler.
Yani sandıkta geçmiş için hile aramaya gerek yok benim gibi düşünen geçmişte bu hataya oy veren sadece kendi çevremde 50 hane 100 hane sayabilirim. Neredeyse tüm çevremin o dönemde oy verdiği partinin de hileye ihtiyacı olmadan kazanması gayet normal metropolde her çeşit memleketten görüşten insanlar birşeyler değişsin istediğinden oy vermişti . Boşa hile aramaya falan gerek yok geçmiş için. Önümüzdeki maçlara bakmak daha iyi .